ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων γνωρίζουν τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων γνωρίζουν τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας


Μια εξαιρετική εμπειρία είχαν τη χαρά απολαύσουν, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, τα παιδιά του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων με την επίσκεψή τους στην περιοδική έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά που φιλοξενείται στον Πολυχώρο Θεσσαλίας. 



Οι μικροί επισκέπτες των ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου ήρθαν σε άμεση επαφή με τα μεγάλα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ανακαλύπτοντας τις συγκλονιστικές ομοιότητες με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας. Η έκθεση, ταξινομημένη σε θεματικές ενότητες, σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές και μουσειογραφικές αντιλήψεις καθώς και η εξαίρετη διαδραστική ξενάγηση έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν την αρχαία ελληνική τεχνολογική σκέψη και τεχνική με τρόπο ευφάνταστο και βιωματικό. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, το αεριωθούμενο του Αρχύτα, το ρομπότ - θεραπαινίδα, η πρώτη μηχανή ανύψωσης με τροχαλίες, τα επιτραπέζια παιχνίδια, η κούπα του Πυθαγόρα και πολλές άλλες εφευρέσεις από το μοναδικό υλικό της έκθεσης κατάφεραν να συγκινήσουν τα παιδιά και να τους μεταφέρουν τη χαρά της μάθησης και της γνώσης. 



Η επίσκεψη στην περιοδική έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά ήταν δωρεάν παροχή της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. για όλα τα παιδιά που παρακολουθούν στο δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ, εκφράζοντας τη σταθερή πολιτική της για παροχή υψηλής παιδείας και πολλαπλών ερεθισμάτων για την εξέλιξη της προσωπικότητας τους, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και την ενίσχυση των γνωστικών, συναισθηματικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων τους 



Οι δράσεις των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων που εποπτεύονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» . 

[ads-post]

Πληροφορίες για τα Προγράμματα των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ: 

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Δήμου Λαρισαίων ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ηπείρου 96 – 98, τ. 2410 661-727 και 2410 663 085, ώρες: 09:00π.μ.– 15:00μ.μ.



















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια