ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

O Αμερικανός πρέσβης και η στρατιωτική ηγεσία σήμερα στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα

O Αμερικανός πρέσβης και η στρατιωτική ηγεσία σήμερα στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα


Αντιπροσωπείες 11 ευρωπαϊκών χωρών βρίσκονται σήμερα στην αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα (110 Πτέρυγα Μάχης), για να παρακολουθήσουν επιδείξεις των προηγμένων δυνατοτήτων του αμερικανικού UAV ΜQ-9 Guardian κυρίως στον τομέα της επιτήρησης των θαλασσών.


Αυτό είναι το UAV ΜQ-9 Guardian


Στην επίδειξη που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα θα παραβρεθούν- καθώς αυτή την ώρα φτάνουν με C-130- ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Γεώργιος Μπλιούμης και Αρχηγός ΓΕΝ Νικόλαος Τσούνης . Επίσης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής θα πραραβρεθεί Βουλευτής Κων/νος Μπογδάνος. 

Το συγκεκριμένο drone σημαντική αναβάθμιση του MQ 9 το οποίο έχει σταθμεύσει εδώ και καιρό στην 110 Π.Μ. και το χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί. Το συγκεκριμένο drone που παρουσιάζεται σήμερα, στην ελληνική ημέρα παρουσίασής του είναι εξειδικευμένο στην επιτήρηση των θαλασσίων περιοχών ενώ έχει και ισχυρή αποτρεπτική ισχύ καθώς φέρεει σημαντικό οπλισμο.

[ads-post]

Σημειώνεται ότι οι επιδείξεις του MQ-9 Guardian διοργανώνονται από την κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) με τη συνδρομή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην επίδειξη η ελληνική πλευρά θα έχει την δυνατότητα να δει και να τσεκάρει τις δυνατότητες του UAV ΜQ-9 Guardian καθώς έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά των εξελιγμένων αμερικανικών drone.





Πηγή: www.larissanet.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια