ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ο Μαυροειδάκος των ειδικών φρουρών παραδέχεται κυνικά: "Αν δεν βρίσκουμε "χαρτί Εισαγγελέα" παραβιάζουμε και το Σύνταγμα" (VIDEO)

Ο Μαυροειδάκος των ειδικών φρουρών παραδέχεται κυνικά: "Αν δεν βρίσκουμε "χαρτί Εισαγγελέα" παραβιάζουμε και το Σύνταγμα" (VIDEO)


ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Μαυροειδάκος των ειδικών φρουρών: Στο θέση του αναπληρωτή γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Οικονόμου, ότι πρέπει να υπάρχει γραπτό ένταλμα από Εισαγγελέα για την είσοδο στο οικογενειακό άσυλο, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών ομολόγησε ότι αν δεν έχουν το εύκαιρο το "χαρτί" παραβιάζουν το Σύνταγμα και εισβάλλουν.

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Μαυροειδάκος των ειδικών φρουρών: Αν δεν βρίσκουμε Εισαγγελέα, παραβιάζουμε και το Σύνταγμα είναι το νόημα της απίστευτης ομολογίας, από τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών χθες σε τηλεοπτική εκπομπή. Όταν κατά την διάρκεια της εκπομπής ο αναπληρωτή γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Οικονόμου, επισήμανε ότι είναι Συνταγματικό δικαίωμα του οικογενειακού ασύλου, όταν υπάρχει ρητή άρνηση του ενοίκου να ανοίξει την πόρτα στην Αστυνομία και ότι δεν είναι αρκετή η προφορική εντολή, αλλά χρειάζεται γραπτό ένταλμα από τον Εισαγγελέα, ο Στράτος Μαυροειδάκος απάντησε "σιγά μην περιμένουμε το χαρτί" με τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ να τονίζει ότι "αυτός είναι ο ορισμός παραβίασης του Συντάγματος" και συμπλήρωσε ορθώς, "διότι θεωρώ ότι το δικαίωμα του ανθρώπου στο άσυλο, είναι πιο σημαντικό από την περιπτωσιολογία".

[ads-post]

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 9 για το οικιακό άσυλο:

1. Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Καμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας.

2. Οι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης τιμωρούνται για παραβίαση του οικιακού ασύλου και για κατάχρηση εξουσίας και υποχρεούνται σε πλήρη αποζημίωση του παθόντος, όπως νόμος ορίζει.








Πηγή: www.nooz.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια