ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sport4values

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sport4values


Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS SPORT «Sport4values», το οποίο στοχεύει στην προώθηση των κοινών Ευρωπαϊκών αρχών μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα από τα «αστικά αθλήματα». 

Συμμετείχαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Pοrtimao της Πορτογαλίας εκπρόσωποι του Τμήματος Αθλητισμού ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αναστασίο, η κα Θεοδώρα Τζατζάκη και η κα Έλενα Ζήλου.

Τα αστικά αθλήματα, –BMX, skateboard, parkour, μπάσκετ 3X3 – παρόλο που είναι ατομικά περιλαμβάνουν στην κουλτούρα τους αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, η άμιλλα και η προσωπική έκφραση και προσελκύουν νέες και νέους που δεν ενδιαφέρονται για τα δημοφιλή αθλήματα. Οι αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεκτικότητας αποτελούν κοινές Ευρωπαϊκές αξίες και δημιουργούν αισθήματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και συνοχής εντός των κοινοτήτων, καθώς επίσης ενισχύουν και το «αίσθημα του ανήκειν» σε μια ομάδα. 

[ads-post]

Οι δραστηριότητες του σχεδίου περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύωσης μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν στα πεδία του αθλητισμού της υγείας και της ευεξίας (Sports 4 Values Network), την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με πρωτοβουλίες στον τομέα του αθλητισμού (έρευνες, επισκέψεις εργασίας), ευαισθητοποίηση των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τις κοινές Ευρωπαϊκές αρχές που προωθούνται μέσω του αθλητισμού (workshops, ημερίδες, δημοσιοποίηση εργαλείων και εκπαίδευση των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τη νεολαία και την κοινωνική ανάπτυξη).











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια