ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

O Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Λάρισας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

O Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων


Στον επανυπολογισμό των συντάξεων μέχρι 12.5.2016 και την ένσταση προς τον ΕΦΚΑ, αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Λάρισας.

Στην σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θ. Καραγώγος επισημαίνει:

«Από τη δημοσιοποίηση του επανυπολογισμού των συντάξεων, προκύπτει ότι η προσωπική διαφορά κυμαίνεται από 20% έως 30% επί των ήδη κομμένων αποδοχών μας. Είναι γνωστό ότι η προσωπική διαφορά δεν αποτελεί σύνταξη, επομένως μπορεί, όποτε θελήσει, η εκάστοτε κυβέρνηση να την εξαφανίσει.

Σύμφωνα δε με Ν. της προηγούμενης κυβέρνησης Σύριζα που ισχύει ακόμη (Νόμος 4583/2018 – ΦΕΚ Τεύχος Α 212/18.12.2018) «θα συμψηφίζεται μέχρι την πλήρη εξάλειψή της , συμψηφιζόμενη με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων».

Τα ενημερωτικά σημειώματα που έχουν εκδοθεί δεν αποτελούν συνταξιοδοτική- διοικητική πράξη, δεν αναφέρουν τον τρόπο υπολογισμού του συντάξιμου μισθού και τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν κριθεί αντισυνταγματικά, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέο επανυπολογισμό, όπως έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, αλλάζοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης και αφήνοντας ανέπαφο το ν. Κατρούγκαλου.

Επομένως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει εμείς να νομιμοποιήσουμε και να αποδεχθούμε τον επανυπολογισμό τους. Απαιτούμε την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου με την ψήφιση νέου που θα αποκαθιστά τις αδικίες .Άλλωστε η κατάργησή του ήταν και προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι με τις ενστάσεις και τις δικαστικές προσφυγές μπορεί να ανατραπεί η αντιασφαλιστική πολιτική τους και να αποκατασταθούν οι συντάξεις μας που έχουν κατακρεουργηθεί.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣΤΕ νομιμοποίησαν τον επανυπολογισμό του ν. Κατρούγκαλου, έκριναν νόμιμη την προσωπική διαφορά και ως εκ τούτου οι ενστάσεις που μας καλούν να υποβάλουμε φοβούμαστε ότι μπορεί να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα. Μόνο με κοινούς και συντονισμένους αγώνες και όχι με ενστάσεις ανατρέπονται αυτές οι πολιτικές.

Όμως οι συνάδελφοι που επιθυμούν να διατυπώσουν και ατομικά την αντίθεσή τους στον επανυπολογισμό μπορούν εφόσον το επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ όπου υπάρχει σχετική πλατφόρμα την αίτηση – ένστασή τους».




[ads-post]




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια