ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Δράση των μαθητών του τμήματος χαρακτικής του Ελευθέρου Εργαστηρίου στο πλαίσιο των εγκαινίων τη έκθεσης «Νέοι Χαράκτες 2018-2019»

Δράση των μαθητών του τμήματος χαρακτικής του Ελευθέρου Εργαστηρίου στο πλαίσιο των εγκαινίων τη έκθεσης «Νέοι Χαράκτες 2018-2019»


Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. εγκαινιάζει στον χώρο του αιθρίου του 1ου ορόφου την περιοδική έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου. 

Την έκθεση «Νέοι Χαράκτες» επιμελείται πάντα Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Εταιρείας, χαράκτες, ζωγράφους, ιστορικούς της τέχνης τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Ταυτόχρονα, καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όλοι μέλη της Εταιρείας, έχουν προτείνει και προτείνουν χαράκτες, οι οποίοι είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει είτε πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους. 



Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, οι μαθητές του τμήματος χαρακτικής ενηλίκων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, θα δημιουργήσουν μία ξυλογραφία με την εξής διαδικασία: αποτύπωση του σχεδίου στο ξύλο, σκάλισμα της επιφάνειας, μελάνωμα, τύπωμα και αρίθμηση του έργου. Η δράση έχει ως σκοπό τη γνωριμία του κοινού με την τεχνική της ξυλογραφίας που υπάγεται στο ευρύτερο πεδίο της χαρακτικής. 

[ads-post]

Το τμήμα χαρακτικής του Εργαστηρίου της Πινακοθήκης διδάσκονται οι βασικές τεχνικές της χαρακτικής τέχνης, υψιτυπία–βαθυτυπία, σε σύγχρονα αλλά και σε παραδοσιακά υλικά, όπως το λινόλεουμ, το ξύλο κλπ. Οι εγγραφές γίνονται κάθε Σεπτέμβρη.


















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια