ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης για Παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας


Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης για Παιδιά που λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. 

Η Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, ένα Σάββατο κάθε μήνα. 

Φέτος, συμμετέχουν 40 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4 συναντήσεις στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. 

Στόχος της Λέσχης είναι να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα ενδιαφέροντά τους και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες. 


Οι συναντήσεις εμπλουτίζονται με παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο ή με αφορμή κάποιο βιβλίο, αλλά και με άλλες μορφές τέχνης, όπως τα εικαστικά, ώστε να “εγγραφεί” θετικά και ευχάριστα στο μυαλό των παιδιών η ανάγνωση. 


Πρόθεση είναι να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο. 


Υπεύθυνη του σχεδιασμού των δραστηριοτήτων και του συντονισμού της Λέσχης είναι η κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, συγγραφέας-εκπαιδευτικός. 

[ads-post] 

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410671173, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr, https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/





















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια