ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Επίθεση Τούρκων χάκερ σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Η ομάδα Τούρκων χακερ «Anka Neferler» ανέλαβε την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα προσβασιμότητας παρουσιάστηκαν στις ιστοσελίδες της Βουλής, του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Προβλήματα, επίσης παρουσιάστηκαν και σε άλλους ιστότοπους, όπως του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.


Στη Βουλή επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της δέχτηκε κυβερνοεπίθεση από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Αυτό το οποίο λένε υψηλόβαθμες πηγές είναι ότι η επίθεση περιορίστηκε μόνον στην υπερφόρτωση της γραμμής της ιστοσελίδας με συνέπεια την πτώση της. Επισημαίνουν δε, ότι δεν χακαρίστηκε τίποτα, ότι δηλαδή, οι δράστες δεν υπέκλεψαν κάτι, ενώ απετράπη η ανάρτηση προπαγανδιστικού μηνύματος.


[ads-post] 


Από τις αρμόδιες υπηρεσίες απενεργοποιήθηκε για αρκετή ώρα η ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου για λόγους ασφαλείας, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι δράστες είναι Τούρκοι χάκερ. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «παίζουν» πολύ ψηλά την επίθεση των χακερ στις ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.


Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν ένα εικοσιτετράωρο μετά το ταξίδι - εξπρές στην Αθήνα του Λιβυου στρατάρχη, Χαλιφα Χαφταρ, τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ στον αρχηγό του τουρκικού κράτους.


82338549 172884054062612 1438370825009889280 n



Πηγη: www.cnn.gr











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια