ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Η πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα

Η πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα

Κ. Αγοραστός: «Έχω άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη στον Υπουργό Κ. Καραμανλή και πιστεύω ότι θα ξεβαλτώσει το έργο»


Σε κοινό μέτωπο και ενιαία στρατηγική για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα κάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που κατέθεσε ρεαλιστική, έτοιμη λύση που θα παρουσιάσει σε συνάντηση που θα έχει με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού Μ. Χαρακόπουλου, Χρ. Κέλλα, Στ. Μπίζιου, Β. Κόκκαλη, Ευ. Λιακούλη και Γ. Λαμπρούλη, των δημάρχων Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου και Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και στελεχών της Περιφέρειας ο κ. Αγοραστός πρότεινε: οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών να ολοκληρώσουν τη μελέτη στο στάδιο που βρίσκεται σήμερα. Και να δοθεί στην Περιφέρεια η εκχώρηση, το δικαίωμα και η απαραίτητη χρηματοδότηση να δημοπρατήσει σε παράλληλο χρόνο τις υποστηρικτικές εργασίες της μελέτης ώστε να ωριμάσει το έργο και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης σε χρηματοδοτικό εργαλείο για την κατασκευή του.

[ads-post]

Πρέπει όλοι να έχουμε κοινή γραμμή. Δεν έχουν θέση οι πολιτικαντισμοί εις βάρος των ανθρώπων που καθημερινά χρησιμοποιούν το δρόμο τόνισε ο Περιφερειάρχης. Κάναμε μια σύσκεψη με συνέπεια, υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Πήραμε πρωτοβουλία για συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία. Αναλύσαμε πού βρίσκεται σήμερα το έργο και τι πρέπει να κάνουμε για την επιτάχυνση του. Έχω εμπιστοσύνη στον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο έχουμε μια ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία και ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μελέτης. Άλλωστε τα τελευταία 5 χρόνια η μελέτη παραμένει βαλτωμένη. Απεναντίας από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του, πέρασε από το Τεχνικό Συμβούλιο τον Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα της μελέτης με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και αναμένεται η σύμβαση. Επιπλέον μας έδωσε ελευθερία κινήσεων και επαφών με όλα τα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες επιτάχυνσης της μελέτης. Και βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον τρόπο για να επιταχύνει την ολοκλήρωση της.

Ο δρόμος Λάρισα- Φάρσαλα είναι ένα έργο στο οποίο δεν πρέπει να διεισδύουν οι διαπιστώσεις ότι καθημερινά υιοθετούνται οι παλαιότερες και χειρότερες μεθοδεύσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Να έχουν στο μυαλό τους κάποιοι, πως ό,τι χρειάζεται ψέμα για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο.












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια