ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Τοπικές αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες στην Πανθεσσαλική στα Φάρσαλα

Τοπικές αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες στην Πανθεσσαλική στα Φάρσαλα


Πολύμορφες τοπικές αγροτικές κινητοποιήσεις, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου “έβγαλε” η Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών στα Φάρσαλα, με περαιτέρω κλιμάκωση την 1 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι,  στη Θεσσαλονίκη στην Έκθεση της «Agrotica».


Πλήθος αγροτών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Πολιτιστικό κέντρο Φαρσάλων. Τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αγρότες με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, το κόστος παραγωγής, ΕΛΓΑ, πετρέλαιο, φάρμακα, λιπάσματα κ.α. τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και στην συνέχιση του πρωτογενούς τομέα.


“Μαζευτήκαμε σήμερα στα Φάρσαλα, σε Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη για να συζητήσουμε τα προβλήματα που κάθε χρόνο αυξάνονται αντί να μειώνονται. Να δούμε πως θέλουμε να εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις και επειδή τα περιθώρια μας κάθε χρόνο μειώνονται – κάθε χρόνο ο ενεργός αγροτικός πληθυσμός μειώνεται – ήρθε η ώρα επιτέλους να αντιδράσουμε απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που ενώ μας θεωρούν ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης του τόπου, δεν κάνουν τίποτα, ώστε να λύσουν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε”, σημείωσε στον χαιρετισμό του, ο Φαρσαλινός εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΝΛ Σωκράτης Αλειφτήρας.


Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα, τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλα, ενώ στο κεντρικό τραπέζι βρέθηκαν επίσης, οι πρόεδροι Αποστόλης Θωμόπουλος και Θεόδωρος Γεωργαδάκης, των αγροτικών συλλόγων από τα Τρίκαλα και την Ζαγορά.


Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, διατυπώνοντας τα προβλήματα των αγροτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα γίνει αγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica την 1 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη και νωρίτερα μετρώντας τις δυνάμεις μας τοπικά τις επόμενες ημέρες, αν μπορεί να γίνει ένα κοινό Πανθεσσαλικό μπλόκο στην Νίκαια.


Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα, η Καρδίτσα αποφάσισε να βγάλει τα τρακτέρ στο δρόμο, να μετρήσει δυνάμεις για ένα κοινό Πανθεσσαλικό μπλόκο στην Νίκαια, αλλιώς θα προβεί σε κινητοποιήσεις στον Ε-65. Στην συνέχεια ακολούθησαν αρκετές τοποθετήσεις αγροτών για το αγροτικά προβλήματα.


[ads-post] 


Την Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα χαιρέτησαν εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων Στ. Κουκουλιός και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος αγροτικού του Δήμου Φαρσάλων Δημ. Γούσιας σημειώνοντας ότι ο Δήμος Φαρσάλων θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των αγροτών, γνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου που επιζητούν λύση. Επίσης στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων Κων/νος Δαμιανός, οι δημ. σύμβουλοι Φαρσάλων κ.κ. Κων/νος ΤύμπαςΑποστόλης ΑναγνώστουΚων/νος Μπρόζος και Γιάννης ΓκέβροςΓιάννης ΛελεντζήςΕυάγγελος Κατσιαούνης, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και μεμονωμένοι αγρότες από τα Φάρσαλα και όλη την Θεσσαλία.







Πηγη: www.ypaithros.gr












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια