ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ο Δήμος Λαρισαίων στην εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “DigiCult”

Ο Δήμος Λαρισαίων στην εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “DigiCult”


Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Digital presentation and preservation of intangible cultural heritage (DigiCult)», με χρηματοδότηση από το ERASMUS+. 

Επικεφαλής εταίρος είναι το Burgaski Svoboden Universitet (Βουλγαρία), ενώ συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι: Regional Historical Museum Burgas (Βουλγαρία), ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική AE (Ελλάδα), Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα), European Training and Research Association for A Cooperation Key to Business (Ιταλία), Lativijas Kulturas Akademijas Agentura Latvijas Kulturas Akademijas Latvijas Kulturas Koledza (Λετονία), Associazione Canto Di Eea (Ιταλία), Lativijas Etnografiskais Brivdabas Musejs (Λετονία). 



Στόχος του προγράμματος DigiCult είναι η δημιουργία και προώθηση ενός καινοτόμου πλαισίου ψηφιοποίησης και αποτελεσματικής και οικονομικά αποδοτικής εκπαίδευσης για την ψηφιακή παρουσίαση, τη διατήρηση και την προώθηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (ICH) της Ευρώπης, μέσα από μια παγκόσμια και μακροπρόθεσμη προοπτική. Η παροχή σχετικής κατάρτισης στην ψηφιοποίηση ICH (πρότυπα και μέθοδοι) θα συμβάλει στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η ψηφιακή μετάβαση και η ανάγκη ενθάρρυνσης της καινοτομίας στον πολιτιστικό τομέα, καθώς η ικανότητα πρακτικής εφαρμογής των ψηφιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων αποτελεί πολύτιμο πλεονέκτημα για οποιαδήποτε επαγγελματική πιστοποίηση σε αυτόν τον τομέα. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2019, η διάρκειά του είναι 24 μήνες, ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 278.927€, από τα οποία 31.222 € θα διατεθούν στο Δήμο Λαρισαίων. 

[ads-post]

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εναρκτήριας συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μπουργκάς (Βουλγαρία) στις 13/1/2020, ο συντονιστής εταίρος ενημέρωσε για το σχεδιασμό και προγραμματισμό των ενεργειών και δράσεων του προγράμματος και έγιναν παρουσιάσεις των συμμετεχόντων φορέων. Παρουσιάστηκαν επίσης οι απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου και οι διαδικασίες διάδοσης και επικοινωνίας του προγράμματος, ενώ καθορίστηκαν τα βήματα / ενέργειες για τη συνέχιση του προγράμματος και τα χρονοδιαγράμματα των επόμενων σταδίων. 

Το Δήμο Λαρισαίων στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος DigiCult εκπροσώπησαν η κ. Μαρία Νικολαΐδου του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και η κ. Αλίκη Παπακωνσταντίνου από το Τμήμα Πολιτισμού. 

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα: http://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata





























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια