ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας για τη μόλυνση του Τιταρήσιου ποταμού

Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας για τη μόλυνση του Τιταρήσιου ποταμού

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διερεύνηση της μόλυνσης στον Ελασσονίτη- Τιταρήσιο ποταμό. Κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Καλομπάτσιο κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού μετέβη στην περιοχή. Οι υπηρεσιακοί έλεγξαν σημεία του ρου του ποταμού και προχώρησαν σε δειγματοληψίες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και να εντοπιστεί η προέλευση των λυμάτων. 

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη έλεγχοι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες. Από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να βρεθούν οι πηγές της μόλυνσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις όπως έχει γίνει και στο παρελθόν και μάλιστα με υψηλά πρόστιμα. 

[ads-post]

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διενεργεί πολλούς ελέγχους με όλα τα μέσα που διαθέτει, όμως, η προστασία του περιβάλλοντος είναι και θέμα προσωπικής και εταιρικής ευθύνης. Τώρα με το Green deal να αποτελεί προτεραιότητα της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια, οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρειάζεται να ενισχυθούν με ανθρώπινους πόρους, εργαλεία και ξεκάθαρες αρμοδιότητες ώστε να είναι πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί.





















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια