ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζεται με επιτυχία η λειτουργία των προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων

Συνεχίζεται με επιτυχία η λειτουργία των προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων


Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μέσω της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών ξεπέρασαν έως σήμερα τις 200 ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων. 

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία 8 τμήματα στα ακόλουθα θεματικά αντικείμενα όπως «Αθλητισμός και Διατροφή», «Κοπτική-Ραπτική», «Διαμόρφωση και Διακόσμηση εσωτερικών χωρών», «Διαδικτυακά Εργαλεία & Υπηρεσίες στην Καθημερινή ζωή» καθώς και «Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης». Στην έναρξη των προγραμμάτων παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήρης Βούλγαρης και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου όπου ευχηθήκαν καλή αρχή και καλή και δημιουργική πορεία. 



Τα τμήματα ενηλίκων λειτουργούν τόσο πρωινές όσο και απογευματινές ώρες στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων αλλά και σύντομα σε σχολικά συγκροτήματα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε κατά τόπους γειτονιές, ενταγμένα στη λογική του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία». 

Η Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει» υποστηρίζει, ενισχύει και προάγει κάθε διαδικασία τυπικής και άτυπης μορφής μάθησης καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει επενδύσει σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά της πόλης, τους γονείς, τα άτομα 3ης ηλικίας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία τόσο με Ινστιτούτα και Φορείς, όσο και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της πόλης. Πιστεύοντας πως οι συνέργιες που οδηγούν στη μάθηση ως εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης, οδήγησε την πόλη μας μαζί με την Weonso της Κορέας στο ρόλο της συντονίστριας στην ενότητα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση των πολιτών» στο διεθνές Δίκτυο Πόλεων που Μαθαίνουν» της UNESCO. 


Για τη νέα χρονιά γίνονται αιτήσεις για τα ακόλουθα προγράμματα: 



Επιπρόσθετα πρόκειται να ξεκινήσουν:



Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. 

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». 

[ads-post]

Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθημερινά στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής - Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων και Κέντρο Κοινότητας ώρες 8:00πμ έως 14:00μμ στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. 

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα:2410680246 κα. Δερπάνη Ευγενία & 2410680250, κα. Νημά Βάσια. Email: dops@larissa-dimos.gr . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια