ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Ομορφοχωρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Ομορφοχωρίου


Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Λάρισας:

  • Παρατείνεται η διάρκεια της ανωτέρω (θ) σχετικής Απόφασης και απαγορεύουμε τη διέλευση φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 30 τόνων από την άνω διάβαση του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στη χιλιομετρική θέση 356+680 επί της επαρχιακής οδού Ομορφοχωρίου – Αγιάς, για το χρονικό διάστημα έως 31-12-2020.

  • Κατά την διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 30 τόνων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από την ενδιαφερόμενη εταιρεία, ως κατωτέρω: α) Στα κινούμενα οχήματα με κατεύθυνση από Αγιά προς Λάρισα θα εκτρέπονται προ της ανωτέρω διάβασης δεξιά προς την ανατολική παράπλευρη οδό στην οποία θα κινούνται προς το βορρά για μήκος 1.800 μέτρων και εν συνεχεία θα κατευθύνονται προς Ομορφοχώρι-Λάρισα μέσω άνω διάβασης περί τη χιλιομετρική θέση 356+520. β) Στα κινούμενα φορτηγά με κατεύθυνση από Λάρισα – Ομορφοχώρι προς Αγιά – Αγιόκαμπο θα εκτρέπονται αριστερά προς την άνω διάβαση περί τη χιλιομετρική θέση 356+520 και εν συνεχεία μέσω ανατολικής παράπλευρης οδού θα κινούνται προς το νότο για μήκος περίπου 1.800 μέτρων και θα κατευθύνονται προς την επαρχιακή οδό Λάρισας Αγιοκάμπου.

  • Η αιτούσα-ενδιαφερόμενη εταιρεία υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό Σχέδιο Κυκλοφοριακής Διαχείρισης, την ισχύουσα Νομοθεσία την πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης φανούς, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων. Περαιτέρω η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες με κάθε πρόσφορο μέσο (ΜΜΕ, ιστότοπό της, εισπράκτορες διοδίων κτλ) για την εκτέλεση εργασιών και την ύπαρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. – Το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ Λάρισας, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και τη λήψη επιβαλλόμενων μέτρων αρμοδιότητάς τους.
[ads-post]

  • Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 την Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια