ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

O Δ. Τρικκαίων ενημερώνει τη σχολική κοινότητα για μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

O Δ. Τρικκαίων ενημερώνει τη σχολική κοινότητα για μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας


Η γνώση είναι ο καλύτερος «οδηγός» και σύμμαχος για τον ενημερωμένο πολίτη. Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Τρικκαίων κάλεσε σε συνάντηση ενημέρωσης, διευθυντές/τριες σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των ορίων του. Το θέμα ήταν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και, κυρίως, οι μετρήσεις που σχεδιάζει ο Δήμος Τρικκαίων να πραγματοποιήσει σε σχολικές μονάδες. 

Το θέμα είχε συζητηθεί ήδη στη Σχολική Επιτροπή και η πρόσκληση αφορούσε σε εξειδίκευση της ενημέρωσης των διευθυντών/τριών, προκειμένου να γνωρίζουν τι συμβαίνει με την ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και τη μέτρησή της. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ακη Αναστασίου, σε εξαιρετικό και άκρως συνεργατικό κλίμα.

Την ενημέρωση έκανε ο ειδικός συνεργάτης του Δ. Τρικκαίων κ. Γ. Χρυσόμαλλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικότατα σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα κινητά, τα δίκτυα 4G, την ακτινοβολία, τις κεραίες, το wifi, την εκπομπή ακτινοβολίες από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, την κινητή μονάδα μέτρησης κ.α.

[ads-post]

Επίσης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Ελληνική Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, με τη χειροκίνητη, την κινητή και τις σταθερές μονάδες μέτρησης της ακτινοβολίας που ήδη πραγματοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Μάλιστα έγινε και επίδειξη του τρόπου παρακολούθησης των μετρήσεων, που είναι διαθέσιμη και ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (trikalacity.gr) και την ειδική ενότητα «Μετρήσεις – Ποιότητα Ζωής». 

Όπως είχε γίνει γνωστό από τις πρώτες μετρήσεις, πριν ενάμισι χρόνο, στα Τρίκαλα η ακτινοβολία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μετρήσεις γίνονται σε δημόσιους και ανοιχτούς χώρους, από το Δημαρχείο Βαλτινού μέχρι το Στάδιο και από τον Μύλο Ματσόπουλου μέχρι τη ΔΕΥΑΤ. Η πληροφορία που συγκεντρώνεται, αξιοποιείται ώστε, στο επόμενο στάδιο, αυτό του 5G, να γνωρίζουν ο Δήμος Τρικκαίων και οι αρμόδιες αρχές, τα συγκριτικά στοιχεία.
Στη συζήτηση έγινε πλούσιος διάλογος επί όλων των θεμάτων. Κυριάρχησαν ζητήματα σχετικά με την ακτινοβολία, αλλά και τον τρόπο καλύτερης συνεννόησης για την εγκατάσταση των σταθμών μέτρησης κοντά ή και μέσα σε σχολεία, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. 



Και για μαθητές 

Η ίδια συνεννόηση, όπως τόνισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Β. Κάκλα, θα υπάρξει και για την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Τρικκαίων. Ουσιαστικά, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανά ομάδες σχολείων, για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ακτινοβολία και για τα οποία οι μαθητές/τριες θα τύχουν αναλυτικής, επιστημονικής και εξειδικευμένες ενημέρωσης.
Με τον τρόπο αυτόν, αλλά και τις μετρήσεις που υλοποιούνται, ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση όλων των δεδομένων που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου.


















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια