ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το 2020 στα Τρίκαλα

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το 2020 στα Τρίκαλα


Ο Δημοτικός Κινηματογράφος συνεχίζει σε συνεργασία με τον όμιλο Αντέννα τις προβολές της Met που προβάλουν σε ζωντανή μετάδοση παραστάσεις από το Lincoln Center της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 11/1 στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης η όπερα Βόιτσεκ του Alban Berg

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γεν. είσοδος, 10 ευρώ παιδικό, φοιτητικό, και ομαδικές αγορές εισιτηρίων άνω των 10 τεμαχίων σε σωματεία ή συλλόγους.

Πρεμιέρα στη Met / Πρώτη μετάδοση σε HD

Ο William Kentridge σκηνοθετεί το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Alban Berg, «Βόιτσεκ», ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του 20ου αιώνα που χαρακτηρίζεται από την έξοχη παρτιτούρα του και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί. Ο Alban Berg συνέθεσε το έργο κατά τη διάρκεια και στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας μια σκοτεινή περιπλάνηση ενός στρατιώτη νικημένου από την κακία της κοινωνίας που ο Kentridge τοποθετεί σε ένα σκηνικό γεμάτο συντρίμμια, ετοιμόρροπες σκάλες, διαλυμένες γέφυρες και κατεστραμμένα έπιπλα.

Τα κινούμενα σκίτσα που ζωγράφισε με κάρβουνο, μαζί με άλλα σκίτσα, χάρτες και κινηματογραφικές σκηνές, προβάλλονται και δημιουργούν έναν εφιαλτικό κόσμο γεμάτο από πεδία μάχης, κατεστραμμένα αεροπλάνα, προβολείς και εξωπραγματικές μάσκες αερίων. Ο Yannick Nézet-Séguin διευθύνει.

Ο Peter Mattei ερμηνεύει για πρώτη φορά τον ρόλο του Βόιτσεκ, με την Elza van den Heever στο ρόλο της Μαρί, μητέρας του παιδιού του. Τους εφιάλτες του Βόιτσεκ ερμηνεύουν ο Christopher Ventris στον ρόλο του τυμπανιστή, ο Gerhard Siegel στο ρόλο του λοχαγού και ο Van Horn στο ρόλο του γιατρού. Ο Andrew Staples πρωτοεμφανίζεται στη Met ως Αντρές.

Ο Kentridge, που παλαιότερα είχε σκηνοθετήσει στη Met τη «Λούλου» του Berg και τη «Μύτη» του Shostakovich, παρουσίασε τη νέα αυτή παραγωγή στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2017, όπου έλαβε αποθεωτικές κριτικές. Η παραγωγή του Kentridge είναι συμπαραγωγή της Met, της Canadian Opera Company, της Opera Australia και του Salzburg Festival.

[ads-post]

Διάρκεια: 1 ώρα & 32 λεπτά

Συντελεστές
  • Διεύθυνση ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin
  • Σκηνοθεσία: William Kentridge
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Luc De Wit
  • Σχεδιασμός παραγωγής: Catherine Meyburgh
  • Σκηνικά: Sabine Theunissen
  • Κοστούμια: Greta Goiris
  • Φωτισμοί: Urs Schönebaum
  • Διανομή: Elza van den Heever (Μαρί), Tamara Mumford (Mάργκρετ), Christopher Ventris (Τυμπανιστής), Gerhard Siegel (Λοχαγός), Andrew Staples (Αντρές), Peter Mattei (Βόιτσεκ), Christian Van Horn (Γιατρός)












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια