ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 «ΝΑΙ» η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 «ΝΑΙ» η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου


Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία πλειοψηφία και 261 ψήφους αναδείχθηκε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την φανερή, ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Είναι η πρώτη γυναίκα που ανέρχεται στον προεδρικό θώκο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, επί 294 παρόντων βουλευτών, και μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η κ. Σακελλαροπούλου έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής ενώ "παρών" δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ, Α. Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ και με επιστολή του γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα στήριζε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, Τρ. Αλεξιάδης και Ν. Συρμαλένιος οι δύο τελευταίοι για λόγους υγείας.

[ads-post]

Ο κ. Αλεξιάδης και ο κ. Συρμαλένιος γνωστοποίησαν, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν την κυρία Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αναμένεται να μεταβεί εντός της ημέρας στο γραφείο της εκλεγείσας Προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να της ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η ορκωμοσία της αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο, οπότε και λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.






Πηγή: naftemporiki.gr














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια