ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ο Αγιασμός των Υδάτων ήταν για άλλη μία φορά τόσο φωτεινός που γκαβωθήκαμε! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο Αγιασμός των Υδάτων ήταν για άλλη μία φορά τόσο φωτεινός που γκαβωθήκαμε!

Τα Φώτα του 2020 είχαν παπάδες σε τρακτέρ, χαμένους σταυρούς και αυτόματα συστήματα ποτίσματος αγιασμού


Αν η χώρα μας έχει μία φορά ποικιλία σε πολύχρωμα / μαγικά / εξωφρενικά σκηνικά, τότε η γιορτή των Θεοφανίων (Φώτων για τους φίλους) έχει 50 φορές περισσότερα – στα ποικίλα θεάματα που μας χαρίζουν τα Φώτα έχουμε άλλωστε να αναφερθεί εκτενώς και στο παρελθόν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρότι η αλλαγή κυβέρνησης φάνηκε να μην έχει ιδιαίτερη επίδραση στην πρώτη γιορτή του 2020 μετά την Πρωτοχρονιά, η κλιματική αλλαγή φάνηκε να δίνει σαφώς τη δική της πινελιά στο όλο show.

Ακόμη λοιπόν κι αν φέτος δεν είχαμε την ψυχραιμία του Απόστολου Γκλέτσου και την αγάπη του Τάσου Ποτσέπη, δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε αξιοσημείωτα πράγματα. Ας δούμε λοιπόν τα φετινά πουλέν των Φώτων:

[ads-post]


  • Silver alert για τον σταυρό στη Φλώρινα
Άκυρο έφαγαν δυστυχώς οι γενναίοι βουτηχτές της Φλώρινας, οι οποίοι έπεσαν μέσα ενώ η θερμοκρασία έπαιζε στο χαλαρό -3 Κελσίου. Ο ιερέας φαίνεται πως είχε παρελθόν από σφαιροβολία ή σφυροβολία, με αποτέλεσμα ο σταυρός να χαθεί άδοξα.




  • Έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν τους σταυρούς στην Κέρκυρα
Μην πάει το μυαλό σας σε καμιά εισβολή αγροκαλλιεργητών από τη Λακωνία, ο άνθρωπος που μας έκλεψε τη δουλειά εδώ λέγεται Τομ, είναι 27 χρονών και έρχεται από την όχι ιδιαίτερα μακρινή Ολλανδία. Είναι βέβαια ότι όταν μπαίναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μας νικούν οι ξένοι στα παραδοσιακά μας αθλήματα δεν το περιμέναμε.




  • Όσα παίρνει ο άνεμος στην Κεφαλλονιά
Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη παραλία του νησιού των Επτανήσων είχε υπερβολικά πολύ αέρα, ο οποίος (προσωρινά ευτυχώς) πήρε τον παπά:




  • 200 με το τρακτέρ και μου λένε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η αγαπημένη μας Ηλεία, η οποία το προηγούμενο καλοκαίρι μας χάρισε μία πανηγύρι style διασκευή του «Mama». Ο τόπος ήταν ο σίγουρα εξωτικός Κακόβατος στη Ζαχάρω, όπου για να διευκολυνθούν ο παπάς και οι ψάλτες, οι τοπικές αρχές χρησιμοποίησαν τρακτέρ και καρότσα:




  • Ο forever alone παπάς της Φθιώτιδας
Δεν ήταν αρκετά ισχυρή η πίστη του ποιμνίου του εν λόγω ιερέα στο Καινούργιο Φθιώτιδας, όπως όλα δείχνουν – το ότι χιόνιζε δεν έχει καμία σημασία. Επειδή όμως ο σταυρός δεν γίνεται να μείνει χωρίς βουτηχτή, το έκανε ο ίδιος ο ατρόμητος παπάς. Έτσι είναι η Ορθοδοξία μας κυρίες και κύριοι:




  • Η επαγγελματική λύση για τα Φώτα στο Κατάκολο
Δε χάθηκε μόνο στη Φλώρινα ο σταυρός, αλλά και στην πόλη της Ηλείας. Ο δεύτερος όμως βρέθηκε, με τη συμβολή δυτών του Λιμενικού:




  • Όταν εσύ βουτάς για τον σταυρό και κάποιος βουτάει για σένα
Σίγουρα δεν μπορούν να κατηγορηθούν για έλλειψη πίστης οι κολυμβητές που έπεσαν στο φουρτουνιασμένο λιμάνι των Χανίων για να πιάσουν το σύμβολο της. Το θεματάκι βέβαια ήταν ότι η θαλασσοταραχή ήταν αρκετή για να χρειαστεί τελικά για να βουτήξει και ναυαγοσώστης, προκειμένου να σώσει τον τολμηρό κολυμβητή από τα κύματα:




  • Όταν η κλιματική αλλαγή σου κόβει τη βουτιά
Μπορεί κανείς να μην το περίμενε με τόση κακοκαιρία, όμως ο Πηνειός στη γέφυρα Διάβας – Καλαμπάκας δεν συνεργάστηκε παρέχοντας το απαραίτητο νερό. Αυτό φυσικά δεν πτόησε τους επίδοξους βουτηχτές, οι οποίοι έπιασαν τον σταυρό περπατώντας:





  • Αγιασμός με ISO 9000 στη Θεσσαλονίκη
Η αλήθεια είναι ότι σήμερα όλοι ασχολούνται με τον Αγιασμό των Υδάτων, όμως κι ο κόσμος που θέλει να πάρει αγιασμό για το σπίτι έχει ψυχή – και είναι πολύς. Για να μην δημιουργηθούν ουρές λοιπόν σαν να είναι η Black Friday της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη έφτιαξαν έξυπνο σύστημα με μεγάλη δεξαμενή και πολλαπλές κάνουλες, ώστε να εξυπηρετούνται πολλοί πιστοί ταυτόχρονα. Ελπίζουμε κάποιος να πατένταρε το συγκεκριμένο ιερό δείγμα innovation:






  • Δεν έχουμε κυριολεκτικά ιδέα τι συμβαίνει εδώ
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία πληροφορία για το συγκεκριμένο συμβάν, μόνο ότι είναι στη Ελλάδα κι ότι για κάποιο λόγο πέταξαν τον σταυρό από μία γέφυρα, ώστε να πέσει σε μία κολυμπήθρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα installation που θυμίζει κάτι μεταξύ (Μανώλη) Αγγελόπουλου και Εμίρ Κουστουρίτσα:



Σακης προιος



Δημητρης Καρσινός

και φυσικά του Σταύρου Τσιώλη:








Πηγή: luben.tv











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια