ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο Δημήτρης Κουρέτας καταγγέλλει τον Αγοραστό για «απόλυτη απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Ο Δημήτρης Κουρέτας καταγγέλλει τον Αγοραστό για «απόλυτη απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου»


Αυστηρή κριτική για την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου ασκεί σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Δημήτρης Κουρέτας καταγγέλλοντας τη στάση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

[ads-post]

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουρέτας αναφέρει:

«Χθες παρόλο που βρίσκομαι στο 58ο έτος της ηλικίας μου και δεν θα έπρεπε να εκπλήσσομαι από τίποτα, χθες εξεπλάγην για την απαξίωση που έχει οδηγήσει ο κ. Αγοραστός την λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Τα σοβαρά θέματα που αφορούν την ουσιαστική παρέμβαση της περιφέρειας στην ζωή των κατοίκων, τα έχει μεταφέρει ο Περιφερειάρχης στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή που έχει τον πλήρη έλεγχο , και έφτασε το περιφερειακό συμβούλιο να συζητά επί 3 ( !) ώρες τις επερωτήσεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα, και αν θα έπρεπε να δώσουμε 1900 ( !!!) ευρώ να αγοράσει η περιφέρεια ξυλορακέτες για τα παιδιά που κάνουν διακοπές το καλοκαίρι στη Σκόπελο(!) (θέμα 9ο στη χθεσινή ημερήσια διάταξη του ΠΣ).

Είναι ντροπή ένα όργανο που θα έπρεπε να συζητιούνται τα σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα να μην κουβεντιάζονται.

Ένα παράδειγμα: Η επερώτηση της παράταξης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την μη αποστολή προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στην Κομισιόν, συζητήθηκε στις 21.40 μετά από 3 ώρες αστείας συζήτησης για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδα, όταν είχαν φύγει όλα τα ΜΜΕ .

Η απάντηση βέβαια του κ. Αγοραστού ήταν 2 λεπτών και εντελώς ανεπαρκής, δείγμα του πως βλέπει τα πράγματα. Δηλαδή έχει μια δική του προσωπική ατζέντα στην οποία ότι δεν τον συμφέρει, το βγάζει από την συζήτηση. Αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί αν είχε τηρηθεί η σωστή διαδικασία έπρεπε η επερώτηση της Πρωτοβουλίας να συζητηθεί πρώτη στις 6 το απόγευμα, γιατί κατατέθηκε πρώτη στις 11 Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά προηγήθηκαν οι επερωτήσεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ , διότι αυτά ανοίγουν μια μεγάλη συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά.

Λυπάμαι μπορεί να μας έχει ψηφίσει το 6% των πολιτών , αλλά εμείς θα τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο των πολιτών και θα ασχολούμαστε με τα καθαρά αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας, που δυστυχώς η ανεπάρκεια του περιφερειάρχη έχει καταδικάσει του Θεσσαλούς να συζητάνε για τις βάσεις του ΝΑΤΟ το 2020……

Τελειώνω με το πιο σοβαρό. Καμία παράταξη δεν έχει εξοπλισμένο χώρο με αποσπασμένο υπάλληλο μέσα στο κτίριο της περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι παρατάξεις έξω από τον χώρο χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν. Φαντάζεστε τα κόμματα στη βουλή να μην είχαν γραφεία και υπαλλήλους και να συνεδρίαζαν στα γύρω καφέ στο Σύνταγμα? Αυτό συμβαίνει το 2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία?»

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια