ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Παρουσίαση της συνεργασίας Λάρισας – Μιραφλόρες σε Διεθνείς Συναντήσεις

Παρουσίαση της συνεργασίας Λάρισας – Μιραφλόρες σε Διεθνείς Συναντήσεις


Η πρωτοβουλία International Urban Cooperation (IUC) είναι ένα από τα βασικά μέσα της Ε.Ε. για την υποστήριξη της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, που υλοποιείται μέσω της διπλωματίας των πόλεων και της αμοιβαίας μάθησης, φέρνοντας κοντά πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο. Ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας IUC στο έτος 2019 ανέπτυξε κοινό σχέδιο δράσης με την πόλη Μιραφλόρες του Περού. 



Την εμπειρία του αυτή προσκλήθηκε να την παρουσιάσει στο 3o ετήσιο City-to-City event που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες. Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στις 21 Νοεμβρίου 2019 στις Βρυξέλλες, για να καταγράψουν τα αποτελέσματα των συνεργασιών τους αλλά και για να αναπτύξουν νέες δυνατότητες συνεργασίας. Βασικός άξονας της 3ης συνάντησης ήταν η πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις για την επιτάχυνση τοπικών δράσεων για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και το κλίμα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και χρηματοδοτικοί οργανισμοί ενώ παρουσιάστηκαν παραδείγματα διακρατικών συνεργασιών πόλεων που συμμετέχουν στο IUC σε τομείς όπως η καθαρή ενέργεια, της κινητικότητας και της ποιότητας του αέρα, της κυκλικής οικονομίας, των φυσικών λύσεων, της συμμετοχικότητας στις έξυπνες πόλεις, και της αστικής αναβάθμισης των παράλιων περιοχών. 




Ο Δήμος Λαρισαίων προσκλήθηκε να συμμετέχει στη συνεδρία που αφορούσε τις αστικές συνεργασίες στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση φυσικών λύσεων στον αστικό σχεδιασμό. Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Δημήτριο Τάχο, Δημοτικό Σύμβουλο, μέλος της ομάδας IUC-LAC του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος παρουσίασε τη συνεργασία μεταξύ Λάρισας και Μιραφλόρες μέσω του προγράμματος IUC-LAC, στα θέματα του πρασίνου, του δημόσιου χώρου και της αστικής ανάπτυξης, παρουσία και της συντονίστρια και υπεύθυνης της συνεργασίας των δύο Δήμων κ. Juliana Izquierdo. 


[ads-post]



Επόμενος “σταθμός” για το Δήμο Λαρισαίων είναι το World Urban Forum που θα πραγματοποιηθεί 8-13 Φεβρουαρίου 2020 στο Άμπου Ντάμπι, καθώς Λάρισα και Μιραφλόρες είναι ένα από τα τέσσερα ζευγάρια πόλεων που προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν την εμπειρία τους και το Κοινό Σχέδιο Δράσης. Το World Urban Forum (WUF) ιδρύθηκε το 2001 από τα Ηνωμένα Έθνη για να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος: την ταχεία αστικοποίηση και τον αντίκτυπό της στις κοινότητες, τις πόλεις, τις οικονομίες, την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές. Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των πόλεων.

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια