ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι


Το Τμήμα Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σχετικά με τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

"Υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν τόσο αστείες που θα προκαλούσαν τα γέλια οι παλινωδίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της δημιουργίας ή όχι δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών.

Αφορούν όμως τη μοίρα 1.500 ψυχών αλλά και την τοπική κοινωνία, οπότε προκαλούν μόνο αγανάκτηση από την έκδηλη ανικανότητα της κυβέρνησης σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, όταν από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επέλεξε να χαϊδέψει τα αυτιά των συντηρητικών τμημάτων των ψηφοφόρων της και να ακολουθήσει την τακτική «βλέποντας και κάνοντας», έστω και αν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η έξαρση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος δεν οφειλόταν στο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα στους ... «εισβολείς», αλλά στις ιδιαίτερα σύνθετες, πολιτικές, οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αγνόησε το σχέδιο που είχε εκπονήσει και σταθερά υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποσυμφόρηση των νησιών, με την μεταφορά προσφύγων σε αξιοπρεπείς δομές στην ενδοχώρα και προτίμησε να εξαγγείλει τη δημιουργία κλειστών δομών – φυλακών, μέτρο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και στο δικό της κομματικό ακροατήριο.

Ακόμα και σήμερα, έξι μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνηση προχωράει στα τυφλά, εξαρτώντας τις όποιες αποφάσεις της από το εύρος των αντιδράσεων που προκαλούν, κυρίως σε εσωκομματικό επίπεδο, δείγμα της αδυναμίας της να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Υπάρχουν οι τρόποι να μεταφερθούν άμεσα πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα και να φιλοξενηθούν σε χώρους που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ανοικτές δομές, ξενοδοχεία και διαμερίσματα, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασύλου, με ενημέρωση πάντα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και αξιοποιώντας τα κονδύλια των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρκεί να αποφύγουν καταστάσεις αποκλεισμών και αιφνιδιασμού, όπως προσπάθησε η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να επιβάλλει στην περίπτωση της δομής στο Κυψελοχώρι."
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια