ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Χαιρετισμός Γ. Τσιούγκρα μέλους του ΔΣ του ΕΚΝΛ στο Συλλαλητήριο ενάντια στις Βάσεις

Χαιρετισμός Γ. Τσιούγκρα μέλους του ΔΣ του ΕΚΝΛ στο Συλλαλητήριο ενάντια στις Βάσεις


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, η οποία μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και μας εμπλέκει σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, ακόμα και σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μέσω πολεμικής εμπλοκής. 

Η συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και επεμβάσεις, με σκοπό τη γεωπολιτική της αναβάθμιση, δηλαδή τη θωράκιση των κερδών και συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, πάει χέρι-χέρι με τη διαχρονική αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, για παροχές σε Υγεία, Πρόνοια, για την Παιδεία, συνεχίζει να δίνει κάθε χρόνο πάνω από 4 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. 

Την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία της πόλης μας ψυχορραγούν από την χρόνια υποχρηματοδότηση, τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς κι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες για υγεία-περίθαλψη, προετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων κι ενσωματώνονται ως υποδομές στους σχεδιασμούς τους. 

Δεν υπάρχει υποδομή στην χώρα μας που δεν είναι υποψήφια για να ενταχθεί στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Αυτό τον δρόμο ανοίγει η συμφωνία, αρκεί όπως διατυπώνεται να υπάρχει μια προειδοποίηση 48 ωρών! 

Οι εργαζόμενοι κι ο λαός της περιοχής μας κανένα όφελος δεν θα έχουν από αυτή. Αυτοί που κερδίζουν είναι οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτοί κερδίζουν από την ένταση της εκμετάλλευσης σε βάρος μας, από το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, κατακτήσεων όπως η κοινωνική ασφάλιση. Αυτοί κερδίζουν από την συμμετοχή της χώρας στου ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Από την αξιοποίηση των πηγών ενέργειας στην περιοχή μας, των αγωγών και δρόμων μεταφοράς τους . Είναι αποδεικτικό πως μόνο το 2018 οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν παραγγείλει 33 από 65 τάνκερ μεταφοράς LNG(υγροποιημένου φυσικού αερίου) στην Άπω Ανατολή αξίας 8,9 δις ευρώ ! 

Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι από την μοιρασιά της λείας που προσδοκούν όλοι αυτοί οι καρχαρίες ; Γιατί να πανηγυρίζουν για συμφωνίες όπως ο EASTMED που πρόσφατα υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ ; Μήπως θα μειωθεί η ενεργειακή φτώχεια που το 2020 χιλιάδες οικογένειες ζούν χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ; Μήπως θα μειωθεί η τιμή των καυσίμων που κατατρώει το εισόδημά μας λόγω των καθημερινών κι αναγκαίων μετακινήσεων ; 

Ή μήπως θα ανοίξουν οι δουλειές , θα ενισχυθεί η οικονομία άρα «καλώς ήρθε το δολάριο» , όταν η ίδια η έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που συνοδεύει την συμφωνία μιλά για απώλεια εσόδων από την φοροασυλία που θα έχουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες. 

Ή μήπως μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν όλα αυτά τα γεράκια των ιμπεριαλιστών θα περιδιαβαίνουν σε γή, θάλασσα και αέρα της χώρας μας χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα ; 

[ads-post]

Οι διαβεβαιώσεις ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι πυλώνες σταθερότητας και ευημερίας, ασφάλειας και ειρήνης για τους λαούς, ότι αν είμαστε το καλό παιδί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ θα διασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχουν καταρρεύσει. Από όποιο σημείο του πλανήτη πέρασαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί άφησαν πίσω τους συντρίμμια, άλλαξαν σύνορα, δημιούργησαν προσφυγιά και φτώχεια. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και από τις πιο πρόσφατες επεμβάσεις σε Συρία και Λιβύη. 

Είναι αποκαλυπτικές οι τοποθετήσεις των ΝΑΤΟϊκών για τις επιθετικές ενέργειες, τις αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Με την λογική των ίσων αποστάσεων που προβάλλουν, λέγοντας πως είναι εσωτερικό ζήτημα των δύο χωρών αφού τελικά δεν αναγνωρίζουν σύνορα , βλέπουν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και άλλα τέτοια. Είναι τόσο αποκαλυπτική αυτή η στάση που τελικά ακόμη και κυβερνητικά στελέχη αναγκάζονται να παραδεχτούν πως σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα ήμαστε μόνοι μας! 

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, των γειτονικών και άλλων χωρών δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Αντίθετα μας ενώνει η ίδια η τάξη μας. Κοινός εχθρός μας είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι κάθε χώρας, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την επιβολή των συμφερόντων τους. 

Απ’ αυτή τη σκοπιά, απαιτείται να δυναμώσει η πάλη μας για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. 

Για να μη γίνουμε κρέας στα κανόνια τους, για να μη βρεθούμε αύριο οι ίδιοι που δουλεύουμε καθημερινά πλάι - πλάι στο εργοτάξιο και στο γιαπί, που μας ξεζουμίζουν οι εργοδότες για τα κέρδη τους, να σκοτωνόμαστε για το πού θα απλώσουν τα κεφάλαιά τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι. 

Να μπουν στο επίκεντρο της πάλης μας οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες, να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η φιλία των λαών, των εργαζομένων απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου, σε ένα δρόμο που οι πηγές Ενέργειας από "κατάρα" θα είναι "ευλογία" για τους λαούς. 

  • Να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις. 
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις στη χώρα μας. 
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια