Γονείς ενός βρέφους 13 μηνών από άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τον Ιούνιο του 2018 στρέφονται νομικά εναντίον γιατρών του Νοσοκομείου της Καρδίτσας όπου και νοσηλευόταν το παιδί τους αρχικά.


Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας «Ρεπορτάζ του Κάμπου» το ζευγάρι κατέθεσε μήνυση εναντίον τριών γιατρών του ΓΝ Καρδίτσας στους οποίους και επιρρίπτει ευθύνες για την κατάληξη του παιδιού τους.


Όπως αναφέρεται στη μήνυση μεταξύ άλλων το βρέφος είχε νοσηλευτεί στο Γ.Ν Καρδίτσας δύο φορές ένα μήνα πριν από τον θάνατό του. Τη μια φορά εξαιτίας γαστρεντερίτιδας και άλλη μια λόγω ιλαράς-ωτίτιδας.


Λίγες ημέρες έπειτα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζονται οι γονείς, το παιδί μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο καθώς η κατάσταση είχε επιδεινωθεί εκ νέου.


[ads-post] 


Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούν για «κακή εκτίμηση των εργαστηριακών και κλινικών ευρημάτων των προηγούμενων νοσηλειών» του παιδιού ενώ τους κατηγορούν και για το ότι «δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε μορφή ουσιαστικής θεραπευτικής παρέμβασης».


Εν τέλει τονίζουν στην μηνυτήρια αναφορά τους ότι το βρέφος «δεν τοποθετήθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ούτε διακομίσθηκε εγκαίρως στο Γ.Π.Π.Ν Λάρισας».


Όλα τα παραπάνω τώρα καλείται να τα εξετάσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Καρδίτσας προφανώς μέσω καταθέσεων των εμπλεκομένων. Εν συνεχεία θα αποφασίσει αν θα πρέπει η υπόθεση να αρχειοθετηθεί ή να εκδικαστεί.


*Να σημειωθεί πως λίγες ημέρες μετά το θάνατο του βρέφους σημειώθηκαν επεισόδια στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας.






Πηγη: Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)