ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΑΔΕΙΑ Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ΕΔΕΜ - Νόμιμη η αδειοδότηση από την ΕΥΕΔ

ΑΔΕΙΑ Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ΕΔΕΜ - Νόμιμη η αδειοδότηση από την ΕΥΕΔ


ΑΔΕΙΑ  Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης  ΕΔΕΜ


Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ είναι γεγονός και επίσημα από την 21η Φεβρουαρίου 2020 με την Υπουργική Απόφαση  με αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/66892/1385 (ΦΕΚ Β΄/ 561/ 21 -2- 2020).

Ένας μεγάλος, πολυετής  και δύσκολος αγώνας των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων για την απόκτηση του δικού τους αυτοδιαχειριζόμενου φορέα , έκλεισε με επιτυχία τον πρώτο και καίριο κύκλο του με την έκδοση της Άδειας Λειτουργίας  του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Έργων  ΕΔΕΜ.

Ο δεύτερος, οριστικός και εξ ίσου σημαντικός κύκλος, είναι η μεταφορά της  δραστηριότητας  της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης  ΕΥΕΔ  στη δική μας μόνιμη πλέον αυτοδιαχειριζόμενη, ΕΔΕΜ.


Οι σκοποί μας είναι:

  • Η ανάπτυξη υγιούς σχέσης συνεργασίας με τους χρήστες των έργων μας, που θέλουμε και θα επιδιώξουμε να  στηριχθεί στο Μαζί και όχι στο Απέναντι  βασιζόμενοι πάντα στο νόμο και  τις εγχώριες και διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές.  
  • Η Ένωση όλων των Δικαιούχων κάτω από μια κοινή στέγη όπως συμβαίνει σε όλους τους ΟΣΔ  διεθνώς . 
  • Η επιστροφή στην ισορροπία μέσα από την αυτοδύναμη διαχείριση των έργων μας  και η εξασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας της αγοράς μέσω των αδειοδοτήσεων όλων των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν δημόσια τα έργα μας.  
  • Η απόλυτη ευθυγράμμιση της λειτουργίας της ΕΔΕΜ με τους διεθνείς κανόνες λειτουργίας όλων των αντίστοιχων  ΟΣΔ  του εξωτερικού 
  • Η εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων Συλλογικής  Διαχείρισης με χρήση  της εξελιγμένης τεχνολογίας που θα διασφαλίζουν τη δίκαιη απόδοση των δικαιωμάτων μας και τη διαφάνεια σε όλα τα στάδια της διαχειριστικής διαδικασίας  . 
  • Η ουσιαστική πολιτιστική  παρέμβαση στην κοινωνία με θεσμούς που θα προβάλουν και θα προάγουν  το Ελληνικό Τραγούδι, τους δημιουργούς του και την ιστορία του, αλλά και τη στήριξη της  καλλιτεχνικής έκφρασης  των νέων δημιουργών. 


Το Ελληνικό Τραγούδι είναι Ένα και Ενωμένο και οι δημιουργοί του απέδειξαν  δυναμικά, με γενναιότητα και τεράστια υπομονή και θυσία πως είναι εδώ και Μαζί αυτή την καινούργια μέρα. Μαζί είναι και χιλιάδες ξένοι δημιουργοί, Εκδότες και Δικαιούχοι. Μαζί Ελληνικό και Ξένο Ρεπερτόριο, όλοι ενεργοί, παρόντες και με πρόθεση να επανέλθουν στην κανονικότητα και να εξελίξουν άμεσα τον διαχειριζόμενο από τους ίδιους, Οργανισμό ΕΔΕΜ σε έναν  ισάξιο των διεθνών ΟΣΔ Οργανισμό.

[ads-post]

Η ΕΔΕΜ είναι το καθαρό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον της Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Έργων στη χώρα μας. 

Η κοινωνία μας αγκάλιασε με την αποδοχή της και την εμπιστοσύνη της στον αγώνα μας για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων μας, που είναι η προστασία των έργων μας και η αμοιβή  από την χρήση και εκμετάλλευση της εργασίας μας που αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. 

Μέχρι τη μεταφορά της δραστηριότητας στην ΕΔΕΜ,  η ΕΥΕΔ  θα αδειοδοτεί νόμιμα τα έργα μας στους χρήστες τους.


Στο διάστημα αυτό παρακαλούμε:

Τους χρήστες των έργων μας πανελλαδικά, να συνεργάζονται με τους  συνεργάτες της ΕΥΕΔ  για την αδειοδότηση των έργων μας κανονικά

Και 

Τα μέλη της ΕΥΕΔ, συναδέλφους μας που  δεν έχουν ακόμη  αποκτήσει συνεταιριστική  μερίδα στο νέο μας ΟΣΔ ΕΔΕΜ, εάν επιθυμούν μπορούν  να επικοινωνήσουν για σύμβαση με την ΕΔΕΜ, μέσω της  ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@edem.org.gr



Ευχαριστούμε θερμά, 

Την Υπουργό Πολιτισμού κ Λίνα Μενδώνη για τη συνεργασία μας και την επιτυχή έκδοση της άδειας της ΕΔΕΜ  από το ΥΠΠΟΑ

Τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΟΠΙ /ΕΥΕΔ 

Σύσσωμο  τον πολιτικό κόσμο για την πολύτιμη υποστήριξη του,

αλλά και κάθε ιδιώτη, χρήστη  των έργων μας , συνάδελφο, κοινωνία που στάθηκαν γενναία και καθοριστικά δίπλα μας  σ αυτό το δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματα μας. 



Σας ευχαριστούμε όλους

Εποπτικό Συμβούλιο ΕΥΕΔ               Διοικητικό Συμβούλιο ΕΔΕΜ         





















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια