ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας με έργο 1 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας με έργο 1 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Τη σύμβαση του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας


Σε εργασίες αποκατάστασης τμημάτων και καθαρισμού ερεισμάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που έχει ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του οδικού δικτύου και την άρση της επικινδυνότητας σε θέσεις που έχουν επισημανθεί

«Η δουλειά που γίνεται καθημερινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει έργα ουσίας για τους πολίτες. Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της Περιφέρειας. Παρά τους περιορισμένους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επεμβαίνουμε όπου απαιτείται, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Τα έργα αυτά πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοσίων Έργων Στ. Δημότσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρ. Ντάγιας.

[ads-post]

Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:
  • Χωματουργικών, με καθαρισμούς επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της κοπής και του κλαδέματος σπάρτων και δέντρων που είτε εμποδίζουν την ορατότητα είτε την κυκλοφορία επί της οδού, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επιχώσεων κυρίως σε κόμβους.
  • Τεχνικών έργων, περιορισμένης εκτάσεως σε μικρές θέσεις βλαβών.
  • Οδοστρωσίας, με τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων.
  • Ασφαλτικών, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, με απόξεση ασφαλτοοδοστρώματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις σταθερού και μεταβλητού πάχους, ασφαλτικές στρώσεις κυκλοφορίας.
  • Σήμανσης και ασφάλειας, με εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση νέων στηθαίων, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων γεφυρών, τοποθέτησης πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδικής σήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος.











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια