ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Έξι μήνες φυλάκιση από τα Δικαστήρια της Λάρισας για ψεύτικα προφίλ στο Badoo!


Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας (Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020) έναν Αθηναίο, διευθυντή ξενοδοχείου στην Γαλλία κατά δήλωσή του, για δημιουργία ψεύτικων προφίλ της συντρόφου του (πρώην πλέον) στα οποία ανέβαζε δεκάδες φωτογραφίες της, αρκετές εκ των οποίων σε πολύ προσωπικές στιγμές.


Η Λαρισαία παθούσα, που δεν γνώριζε το παραμικρό απορεί ακόμα και σήμερα πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του νοσηρού αυτού περιστατικού το οποίο διήρκησε μεγάλο διάστημα.


Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, κατά τα έτη 2013 – 2015 ο 32χρονος δημιουργεί έναν λογαριασμό στο σάιτ γνωριμιών badoo.com με στοιχεία προσδιοριστικών της συντρόφου του. Εν συνεχεία κάνει άλλα δύο προφίλ με άλλα ονόματα και στα οποία αναρτά 100 περίπου φωτογραφίες της γυναίκας σε πολύ προσωπικές στιγμές ακόμα και ερωτικού περιεχομένου. Δίχως φυσικά να γνωρίζει τίποτα εκείνη.


Οι επισκέπτες του λογαριασμού έμπαιναν έβλεπαν και μάλιστα έκαναν σχόλια ή ακόμα και συνομιλούσαν με τον διαχειριστή αυτού του λογαριασμού που νόμιζαν πως ήταν μια γυναίκα.
Κάποια στιγμή όμως ένας πιο θαρραλέος επιχείρησε να την βρει και στο Facebook. «Σε βρήκα κι εδώ» της είπε και εκείνη έκπληκτη του εξήγησε πως δεν είχε κάπου αλλού λογαριασμό. Έτσι λοιπόν άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.


[ads-post] 


Ειδοποιεί τις αρχές που βάσει έρευνας βρίσκουν τις διευθύνσεις IP να οδηγούν σε Ρόδο, σπίτι όπου διέμενε ο κατηγορούμενος καθώς εργαζόταν κι εκεί όπως και σε συγγενική κατοικία στην Αθήνα.


«Γνώριζε πως ήμουν άρρωστη και δεν σεβάστηκε τίποτα» κατέθεσε μεταξύ άλλων η Λαρισαία «Εγώ δεν έδωσα ποτέ φωτογραφίες ούτε τη συγκατάθεσή μου για καμία. Όλες ήταν προϊόν υποκλοπής» εξήγησε και τόνισε πως σε κάποιες από αυτές φαινόταν το πρόσωπό της.
Δήλωσε άγνοια για το κίνητρό του «Δεν ξέρω τι να πω; Σεξουαλικό; Οικονομικό; Δεν ξέρω αλήθεια».


Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, αρνήθηκε όλες τις πράξεις και είπε μεταξύ άλλων πως «Κάποιες φωτογραφίες από αυτές είναι πριν κάνουμε σχέση» και ότι «δεν ξέρω ποιος μπορεί να το έκανε. Προσπάθησα να τη στηρίξω όσο μπορώ. Της είπα να πάμε και στην αστυνομία να τη βοηθήσω. Είναι προσβλητικά όλα αυτά που λέγονται…»


«… Δεν έχω κάνει κάτι και δεν επιθυμώ να κάνω κάτι σε βάρος της» είπε αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο. Κρίθηκε ένοχος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Η ποινή φυλάκισης έξι μηνών που του επιβλήθηκε είναι με τριετή αναστολή.


ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ



Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου - Κώστας Γκιάστας









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια