ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πανελλήνιοι χειμερινοί αγώνες τεχνικής κολύμβησης για πρώτη φορά στη Λάρισα

Εντυπωσιακό θέαμα με τα αστέρια του αθλήματος στις 21-22-23 Φεβρουαρίου στο Κολυμβητήριο Αλκαζάρ

Περισσότεροι από 2500 αθλητές και συνοδοί τους από 40 Σωματεία απ όλη την Ελλάδα βρίσκονται στην πόλη


Περισσότεροι από 600 αθλητές τεχνικής κολύμβησης απ όλη την Ελλάδα και μαζί με τους συνοδούς τους περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι θα βρίσκονται στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου στη Λάρισα για τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης που διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Κολυμβητικό Όμιλο Λαρισαϊκός Τιτάνες. 

[ads-post] 

Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, καλώντας τον κόσμο της Λάρισας να γνωρίσει από κοντά αυτό το εντυπωσιακό άθλημα, επεσήμαναν τα εξής:


-Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης: 
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστή στον αθλητικό της χαρακτήρα φιλοξενεί ακόμα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης, σε συνεργασία με το Κολυμβητικό Όμιλο Λαρισαϊκός Τιτάνες στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Αλκαζάρ. Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενός αθλήματος σχετικά άγνωστου στην Ελλάδα, αλλά πολύ εντυπωσιακού, που έχει χαρίσει στη χώρα σημαντικές διακρίσεις και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το φίλαθλο κοινό της Λάρισας να το γνωρίσει από κοντά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει αυτό το πολύ εντυπωσιακό άθλημα. Είμαστε πάντα δίπλα στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και σε Συλλόγους που προάγουν τον αθλητισμό όπως είναι ο Λαρισαϊκός Τιτάνες. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους χορηγούς που στηρίζουν τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα, είναι πολύ μεγάλη η σημασία και η συνεισφορά των αγώνων στην τοπική οικονομία, γιατί πάνω από 2.500 άνθρωποι, αθλητές και οι συνοδοί τους, θα βρίσκονται για τρεις μέρες στη Λάρισα. Αυτή είναι η μεγάλη προστιθέμενη αξία των αθλητικών διοργανώσεων και η μεγάλη σημασία του αθλητικού τουρισμού, ενός είδους τουρισμού που μας ενδιαφέρει πολύ και αναπτύσσουμε μέσα από τις διοργανώσεις που φιλοξενούμε στη Θεσσαλία».


-Ηλίας Ξιάρχος, Πρόεδρος αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και Ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος: 
«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία είναι πάντοτε σε απόλυτη σχέση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλα αυτά τα χρόνια το έχει αποδείξει διοργανώνοντας παρά πολλούς αγώνες παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού επιπέδου. Έτσι και φέτος πήραμε την απόφαση ο Λαρισαϊκός Τιτάνες να οργανώσει τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης. Είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι αγώνες γίνονται σε ένα κολυμβητήριο με τη συμμετοχή και της Βορείου και της Νοτίου Ελλάδας. Μέχρι τώρα γίνονταν χωριστά. Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 600 αθλητές και πάνω από 40 Σωματεία από την Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Γιάννενα μέχρι τη Χίο. Θα είναι παρούσα όλη η Ελλάδα. Συμμετέχουν αθλητές οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλά μετάλλια και είναι κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ του αθλήματος της τεχνικής κολύμβησης. Είναι ένα μεγάλο test event αυτό που θα γίνει εδώ στη Λάρισα, γιατί είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στους αθλητές μας να πιάσουν όρια για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Γυναικών εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα γίνει φέτος στη Ρωσία αλλά και στην Εθνική Ομάδα Νέων Νεανίδων οι οποίοι έχουν φέτος πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν στην Ιταλία. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση, λόγω της εμπειρίας που έχει ο Λαρισαϊκός Τιτάνες που τόσο χρόνια καλλιεργεί το άθλημα και έχουμε τη χαρά να έχουμε αρκετούς αθλητές τους όλα αυτά τα χρόνια να συμμετέχουν τις εθνικές ομάδες. Καλούμε όλο τον κόσμο της Λάρισας να έρθει στο Κολυμβητήριο του Αλκαζάρ για να παρακολουθήσει αυτούς τους αγώνες και να δουν όλοι από κοντά τα αστέρια και τους μεγάλους αθλητές της τεχνικής κολύμβησης να συναγωνίζονται μεταξύ τους για να πετύχουν τους χρόνους που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα. Από πλευράς της ΚΟΕ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που όλα αυτά τα χρόνια πάντα όταν τον καλούσαμε και θέλαμε να κάνουμε αγώνες στην πόλη της Λάρισας ήταν αρωγός και κοντά μας στο να έχουμε πετυχημένες διοργανώσεις όλων των επιπέδων και πρωταθλημάτων. Τον ευχαριστούμε παρά πολύ, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δήμο της πόλης. Θα είμαστε πάλι μαζί τον Ιούλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Water Πόλο που θα γίνει στην πόλη της Λάρισας και στην πόλη του Βόλου».


- Γιώτα Παπαργύρη, Έφορος τμήματος Τεχνικής Κολύμβησης Λαρισαϊκός Τιτάνες : 
«Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης είναι ένα πολύ ξεχωριστό και εντυπωσιακό άθλημα, που έχει χαρίσει στη χώρα μετάλλια σε πολλές διοργανώσεις. Κάτοχος μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι και δική μας αθλήτρια. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει, την Κολυμβητική Ομοσπονδία και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια