ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Το προσφυγικό δεν λύνεται-αντίθετα οξύνεται- με βία, καταστολή και αυταρχισμό»


Το τμήμα αλληλεγγύης και δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:


«Ακόμα και αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν αποδεχθεί τα λάθη που έκαναν τους προηγούμενους 7 μήνες στο προσφυγικό, εξακολουθούν δυστυχώς να προσεγγίζουν το πρόβλημα χωρίς σχέδιο και βιώσιμες λύσεις, αλλά με βία, καταστολή και αυταρχισμό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει, από την περίοδο ακόμα που επανασυστάθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής – που για λόγους ιδεοληψίας και άγνοιας είχε καταργήσει η ΝΔ το περασμένο καλοκαίρι – ότι η ύπαρξή του δεν συνιστά πανάκεια για να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί στο μεταξύ.


Το πρώτιστο είναι η επιστροφή της πολιτικής διαχείρισης του προσφυγικού σε ένα μοντέλο αποσυμφόρησης των νησιών με τακτικές μετακινήσεις στην ενδοχώρα, η εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαμονής για όλους, ο ειλικρινής διάλογος με την τοπική κοινωνία και η απαρέγκλιτη τήρηση των εγγυήσεων του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου στο άσυλο και τις συνοριακές διαδικασίες, με αντίστοιχη πίεση προς την Ευρώπη για κατανομή των ευθυνών. Η ίδια η ζωή έχει επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα όσων υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

[ads-post] 

Ο διάλογος που εξήγγειλε ο κος Μηταράκης δεν έγινε ποτέ. Ηταν ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα του υπουργείου για να αποπροσανατολίσει την τοπική κοινωνία ώστε να μπορέσει να την αιφνιδιάσει με τη δημοσίευση του επείγοντος διαγωνισμού για την κατασκευή κλειστού κέντρου. Στο αίτημα των κατοίκων του Μανταμάδου για αποσυμφόρηση και διάλογο, η κυβέρνηση επιλέγει για ακόμα μια φορά να απαντήσει με ΜΑΤ και αυταρχισμό.


Το μόνο που καταφέρνουν με τους χειρισμούς τους σε ένα σύνθετο ζήτημα που απαιτεί καθημερινή διαχείριση και ανθρωπισμό, είναι να προκληθεί κοινωνική αναταραχή και αυτοματισμός, να επανεμφανιστούν τάγματα εφόδου ακροδεξιών στα νησιά και «αγανακτισμένοι» γονείς να διώχνουν από το νηπιαγωγείο παιδιά προσφύγων στα Βρασνά.


Και μέσα σε όλα αυτά, επιστρατεύουν πολυάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ για να τιθασεύσουν εξαθλιωμένους πρόσφυγες, αλλά και τους κατοίκους των νησιών και να επιβάλουν Κέντρα – φυλακές.


Η αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης θα μας βρει απέναντι. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη και συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο δίπλα στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους πρόσφυγες και καθιστούμε την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της αποκλειστικά υπεύθυνους για την εκρηκτική κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται».














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια