ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η αναγέννηση της πάλης ξεκινά από τα Τρίκαλα


400 αθλητές/τριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων GR LL LF


Πέρασαν 21 χρόνια, αλλά η «καρδιά» της πάλης χτυπά ξανά στα Τρίκαλα. Η πόλη που ουσιαστικά αποτελούσε κέντρο της πάλης, φιλοξενεί το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων GR LL LF.


Στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, από τις 13:00 κάθε ημέρα και επίσημη έναρξη στις 18:00 του Σαββάτου (συνοδεία του Δημοτικού Χορευτικού), η πάλη με τους 440 αθλητές και αθλήτριες, αναζητά την αναγέννησή της στην καρδιά της Ελλάδας.


Η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Τρικκαίων ήταν ενδεικτική, της προσπάθειας, της προεργασίας, της συνεργασίας και των στόχων που αφορούν στο ολυμπιακό αυτό άθλημα, που τόσο τίμησε τη χώρα και τόσο τίμησαν οι τρικαλινοί αθλητές σε παγκόσμιο και ολυμπιακό επίπεδο.


Κάτι που υπενθύμισε ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων σε θέματα Αθλητισμού κ. Ακης Αναστασίου, καλωσορίζοντας στα Τρίκαλα τους αθλητές, τις αθλήτιρες και τα αμέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η φιλοξενία τόσο μεγάλης διοργάνωσης αποτελεί μεγάλο κίνητρο για την αναγέννηση του αθλήματος και στα Τρίκαλα, με δεδομένο ότι πρόκειται για άθλημα που διαπαιδαγωγεί και «χτίζει» ακέραιους χαρακτήρες.


Ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργανώνει το πρωτάθλημα, με την ΕΟΠ και την ΠΕ Τρικάλων. Εκ μέρους της οποίας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μπουτίνας, αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή εκδήλωση, τονίζοντας ότι η συνεργασία με την ΕΟΠ αποτελεί εφαλτήριο για ανάληψη πρόσθετων διοργανώσεων. 


 Η ΕΟΠ εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Φάλια, μέλος του ΔΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στη «σφραγίδα» των Τρικάλων στην πάλη, όντας αισιόδοξος για την άριστη διοργάνωση. Ο δε υπεύθυνος οργανωτικού κ. Αντώνης Λιάνος, εκτός από την «άριστη συνεργασία», όπως ανέφερε, με λύσεις που δόθηκαν σε οτιδήποτε ζητήθηκε, τόνισε το ότι, στο πέρασμα των χρόνων, οι πρώην αθλητές πλέον βρίσκονται στην πλευρά των ιθυνόντων του αθλήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως τόνισε, το ότι αθλητές από τα Τρίκαλα για χρόνια πλαισίωναν την εθνική ομάδα.

Πρώτος και καλύτερος, ο παρευρισκόμενος στη συνέντευξη, ολυμπιονίκης Δημήτρης Αβράμης. Ο οποίος, ανέφερε την έμπνευση που μπορέι να δώσει το Πανελλήνιο αυτό Πρωτάθλημα σε νέους ανθρώπους για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικά με την πάλη. Και τόνισε ότι «ευελπιστούμε να εξελίξουμε την πάλη, ώστε να γίνει ανταγωνιστική και πάλι στα Τρίκαλα».


Για παράδειγμα, όπως τόνισε ο Νίκος Τσιακάρας, διευθυντής της Σχολής Προπονητών και συνεργάτης της Ομοσπονδίας, η Σχολή θα λειτουργήσει και φέτος, καθώς τα Τρίκαλα, εκτός από πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού μπορεί να γίνει ξανά και πόλη της πάλης, με ανάληψη περισσότερων διοργανώσεων, όπως το Meteora Wrestling Academy, αλλά και τη Σχολή προπονητών που μέσω της ΓΓΑ παρέχει και πιστοποίηση.


[ads-post] 


Σημανιτκή η τοποθέτηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Χρήστου Κατσαρού, ο οποίος κάλεσε γονείς και παιδιά να δουν από κοντά και να γνωρίσουν την πάλη, μια «εξευγενισμένη μάχη», όπως τόνισε, Ενώ επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα είναι κριτήριο για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων, που θα μετάσχουν σε άλλες 4 διοργανώσεις Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και δυο που φέτος θα διεξαχθούν στην Ελλάδα: Βαλκανικούς και Μεσογειακού Αγώνες.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε ημέρα οι αγώνες ξεκινούν στις 13:00 (το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου γίνονται οι κληρώσεις). Το Σάββατο το πρόγραμμα αφορά μόνο σε αγώνες ελληνορωμαϊκής πάλης, ενώ την Κυριακή το στυλ της ελευθέρας πάλης και οι κορασίδες.
Κάτι που τονίστηκε και από τον συντονιστή της συνέντευξης Τύπου, δημοτικό σύμβουλο και ομοσπονδιακό προπονητή κ. Δημ. Ζαϊράκη, αλλά και από άλλους τρικαλινούς ιθύνοντες ήταν ότι στη διοργάνωση οι τρεις σύλλογοι των Τρικάλων διεκδικούν μετάλλια με πολλές αξιώσεις.


Στις ευχαριστίες, επισημάνθηκε η συνεισφορά του επίσης πρωταθλητή Κώστα Θάνου, αλλά και πλήθους τρικαλινών που μετείχαν στην προετοιμασία του Πρωταθλήματος.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια