ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Φορολοταρία: Λιγότεροι τυχεροί, περισσότερα τα κέρδη

posss

Έως και 100.000 ευρώ θα διεκδικούν οι τυχεροί - Δείτε τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο

Μπορεί οι τυχεροί στη φορολοταρία να είναι λίγοι, ωστόσο τα κέρδη πρόκειται να γίνουν μεγαλύτερα και θα δοθούν ισχυρότερα κίνητρα.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι αν και σήμερα στη φορολοταρία μοιράζεται ένα εκατ. ευρώ το μήνα, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά.


Για αυτό τόνισε ότι μέσω της φορολοταρίας θα δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, με το νέο σχέδιο ο αριθμός των τυχερών θα μειωθεί, αλλά τα ποσά που θα διεκδικούν θα φτάνουν τις 100.000 ευρώ, μπορεί και περισσότερα.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε μηνά 1000 πολίτες λαμβάνουν από χίλια ευρώ. Επίσης, εξετάζεται να περιοριστεί ο αριθμός των επιλέξιμων προς κλήρωση συναλλαγών σε αυτές που αφορούν επαγγέλματα με υψηλή παραβατικότητα ή να μετρούν για διπλές οι αποδείξεις για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.


Στο τραπέζι επανέρχεται και η πρόταση να κληρώνονται και ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή του δημοσίου.


Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει ισχυρότερα κίνητρα, καθώς από την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών προσδοκά επιπλέον έσοδα 500 εκατ. ευρώ.







Πηγη: www.protothema.gr












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια