ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων – Πανεπιστήμιου Πολιτών, Δικηγορικού Συλλόγου, σειράς διαλέξεων Politics First

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων – Πανεπιστήμιου Πολιτών, Δικηγορικού Συλλόγου, σειράς διαλέξεων Politics First


Ανοικτές διαλέξεις περί πολιτικής με διακεκριμένους επιστήμονες


Τέσσερις σημαντικές ανοικτές διαλέξεις με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και με θέματα που αφορούν της πολιτική και καθοριστικές έννοιες όπως Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ασφάλεια, Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Ανθρωπος, θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στην Λάρισα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων, μέσω του Πανεπιστημίου Πολιτών, του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, της σειράςανοικτών διαλέξεων Διαλέξεων Politics First και ο Δήμος Λαρισαίων και της έδρα UNESCO «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία και Ειρήνη».

Για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των διαλέξεων, εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του Μεγάρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Ειδικότερα, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κ. Δη,/ Δεληγιάννης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικ. Μπασδέκη, ο συντονιστής των Politics First, επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Δημ. Ακριβούλης, το μελος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κων. Βελησσαρίου και η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου κ. Στ. Μπαξεβάνου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία και τη συνεργασία του Δήμου, του Δικηγορικού Συλλόγου για την διοργάνωση των διαλέξεων με τα Politics First, ιδιαίτερα όταν αυτές διοργανώνονται σε μια εποχή ταραγμένη όπου κυριαρχεί για πολλούς η ρητορική του μίσους»

[ads-post]

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Λάρισας Νικολέτα Μπασδέκη, τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον δικηγορικό σύλλογο η διοργάνωση των ανοιχτών διαλέξεων με το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του δήμου Λαρισαίων, συμπληρώνοντας με έμφαση πως «οι δικηγορικοί Σύλλογοι δεν έχουν σκοπό μόνο να προασπίζονται τα συντεχνιακά θέματα που αφορούν τους δικηγόρους. Οι δικηγορικοί σύλλογοι από το Σύνταγμα και από τον Κώδικα περί δικηγόρων έχουν σκοπό να προστατεύουν τα Συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τα δικαιώματα της περιουσίας, αλλά και της αξιοπρέπειας».

Τέλος, ο συντονιστής των Politics First επ. καθηγητής του ΠΑΜΑΚ κ. Δημ. Ακριβούλης Απαντούμε σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία με μια σειρά ανοιχτών διαλέξεων. Στόχος είναι να φέρει την πολιτική μπροστά, δηλώνοντας την αυτονομία της πολιτικής έναντι της οικονομικής της θεώρησης».

Στα πλαίσια των διαλέξεων συζητούν – σχολιάζουν:
  • Α.-Ι. Δ. Μεταξάς, Τακτικό Μέλος της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences, Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίων
  • Στέλιος Περράκης, Ομότιμος Καθηγητής – Πρώην Πρέσβυς, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Υπεύθυνος της Έδρας UNESCO
  • Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην Υπουργός
  • Μαρίνα Ρήγου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
  • Δημήτρης Ακριβούλης, Επίκουρος Καθηγητής ΠΑΜΑΚ, Συντονιστής Politics First–

Συντονίζει ο Κυριάκος Κεντρωτής, Καθηγητής ΠΑΜΑΚ, Συντονιστής Politics First

Το πρόγραμμα των συναντήσεων- ανοιχτών διαλέξεων έχει ως εξής:
  • 1η Συνάντηση: 17 Φεβρουαρίου, στις 19.00, με θέμα «Να είσαι άνθρωπος στη σύγχρονη συγκυρία». Συζητούν: Α.-Ι.Δ. Μεταξάς, Στ. Περράκης, Γ. Πανούσης, Μ. Ρήγου, Δ. Ακριβούλης.
  • 2η Συνάντηση: 16 Μαρτίου, στις 19.00 με θέμα «Δικαιοσύνη/Δημοκρατία». Συζητούν: Στ. Περράκης και Δ. Ακριβούλης, Σχολιάζουν: Α.-Ι.Δ. Μεταξάς και Γ. Πανούσης.
  • 3η Συνάντηση: 27 Απριλίου στις 19.00, με θέμα «Ελευθερία/Ασφάλεια». Συζητούν: Α.-Ι.Δ. Μεταξάς και Γ. Πανούσης, Σχολιάζουν: Στ. Περράκης και Δ. Ακριβούλης.
  • 4η Συνάντηση: 18 Μαΐου στις 19.00, με θέμα «Αξιοπρέπεια/Αλληλεγγύη». Συζητούν: Α.-Ι.Δ. Μεταξάς και Δ. Ακριβούλης, Σχολιάζουν: Στ. Περράκης και Γ. Πανούσης.

Στο πνεύμα των διαλέξεων «Politics First», όλες οι συναντήσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό και δωρεάν για όλους.















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια