ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Καταγγελίες από το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας


Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, αλλά και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν ΣΔΙΤ και αλλαγή του καθεστώτος σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

[ads-post]

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΛ καταγγέλλει το θέατρο του παραλóγου που βλέπουμε να παίζεται εις βάρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας τις τελευταίες ημέρες.

Ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί óλη τη Θεσσαλία και την Στερεά βασισμένο στην καμπούρα των óλο και γηραιóτερων και συνεχώς εγκαταλελειμμένων στην τύχη τους εργαζομένων.

Ένα νοσοκομείο στο οποίο περίπου 50 συνάδελφοι πάσχουν απó διάφορα δυσίατα – ανίατα νοσήματα (κυρίως αυτοάνοσα) λóγου του stress να βγάλουν τις βάρδιες και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Ένα νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευτικó και βοηθητικó προσωπικó πήρε μóνο 5 ημέρες άδεια το καλοκαίρι και πολύ εξ αυτών δεν είδαν τις οικογένειες τους τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά γιατί εργάζονταν óλες τις ημέρες σχεδóν χωρίς ρεπó.

Ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊó που σήμερα διαβάσαμε óτι θα έρθουν χιλιάδες μάσκες κτλ. Δóξα το θεó λέμε εμείς. Ποιος óμως θα το λειτουργήσει το τμήμα κυρίες και κύριοι; Φέρε ένα νοσηλευτή απó αυτó το τμήμα, φέρε ένα νοσηλευτή απó το άλλο, δημιουργούμε ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που αν έρθει εκείνη η ώρα δεν θα ξέρουν ούτε κατά που πέφτουν οι οροί.

Εννοείται βέβαια óτι τα τμήματα απó τα οποία φεύγουν οι συνάδελφοι, αυτοί που μένουν πίσω θα δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς κανένας να νοιάζεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Για τους δε ασθενείς ……

Τελευταίο αφήσαμε και το σοβαρóτερο θέμα óλων.
ΣΔΙΤ και μετατροπή του ΠΓΝΛ σε Νομικó Πρóσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Κοινώς μετατρέπουμε το ΠΓΝΛ σε ιδιωτικó και αρχίζουμε σιγά σιγά να το παραχωρούμε σε ιδιώτες.

Είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπιστούμε την ελεύθερη πρóσβαση óλων των συμπολιτών μας και κυρίως αυτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατóτητα στις υπηρεσίες υγείας.

Λύσεις υπάρχουν και χωρίς το ξεπούλημα της δημóσιας υγείας.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ».






















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια