ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Oδοντιατρικος έλεγχος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων


«Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω»


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων σε πλήρη συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας τα τέσσερα τελευταία χρόνια, εκπονούν με τους εθελοντές οδοντιάτρους του συλλόγου, πρόγραμμα εξέτασης του στόματος των προνηπίων που φοιτούν στους 26 Παιδικούς  Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.


Το πρόγραμμα, κατόπιν ενημέρωσης και συγκατάθεσης των γονέων περιλαμβάνει ενημέρωση των παιδιών περί στοματικής υγιεινής και εξέτασής τους και καταγραφή των προβλημάτων τους σε ειδικό έντυπο, το οποίο χορηγείται στους γονείς. Τη φετινή χρονιά θα εξεταστούν περίπου 700 παιδιά.


[ads-post] 


Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη , η υγιεινή, η συμβουλευτική αλλά και η εξοικίωση των μικρών παιδιών με θέματα που αφορούν τη στοματική τους υγιεινή. Ο οδοντιατρικός έλεγχος δίνει τη δυνατότητα να αντιστέκονται σε λιχουδιές, ζαχαρωτά και να αποκτήσουν καλές συνήθειες «Βούρτσισμα βράδυ και πρωί – Όχι ζάχαρη πολλή – Κι υγιεινή διατροφή !!!».


Σε μία από τις επισκέψεις των εθελοντών οδοντιάτρων στους παιδικούς σταθμούς, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λάρισας κ. Στάθης Κουτσογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήρης Βούλγαρης και η Δ/ντρια Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου.


Ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία και την απρόσκοπτη προσπάθεια, ώστε  τα μικρά παιδιά της πόλης μας να διατηρούν σωστή στοματική υγιεινή.











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια