ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης»: Απαράδεκτη η κατάσταση της Πλατείας Ταχυδρομείου

Δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης»: Απαράδεκτη η κατάσταση της Πλατείας Ταχυδρομείου


Καθημερινά, όλοι μας γινόμαστε θεατές της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει η πόλη μας στον τομέα της καθαριότητας. Βρώμικοι δρόμοι, φύλλα που έχουν κοπεί από τα δέντρα βρίσκονται παρατημένα για εβδομάδες σε διάφορα σημεία της πόλης, πλακάκια σπασμένα παντού, έπιπλα και στρώματα παρατημένα δίπλα σε κάδους (ενώ οι πολίτες έχουν ενημερώσει τις υπηρεσίες πως υπάρχουν σε εκείνα τα σημεία) κτλ.



Η Δημοτική Αρχή όμως εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για την ωραία εικόνα του κέντρου της Λάρισας μετά τις τελευταίες αλλαγές και την δημιουργία των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. «Αποδίδουμε το κέντρο στους πολίτες» αναφέρουν συχνά στις τοποθετήσεις τους. Τι έχουν όμως να πούνε στους εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται με τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους στην Πλατεία Ταχυδρομείου και λόγω της βρωμιάς δεν μπορούν καθίσουν σε ένα παγκάκι ή σε οποιοδήποτε σημείο της πλατείας;



Όλα τα πιθανά σημεία βρίσκονται σε απαράδεκτη κατάσταση, γεμάτα βρωμιά και κουτσουλιές. Πολίτες σε απόγνωση δεν έχουν ένα μέρος να καθίσουν, επιβλέποντας τα παιδιά τους ενώ εκείνα παίζουν είτε στην παιδική χαρά, είτε στην πλατεία. Οι περισσότεροι με χαρτομάντιλα και νερό προσπαθούν να καθαρίσουν λίγα εκατοστά χώρου, για να μπορέσουν να καθίσουν. Το ίδιο και με τους νέους της πόλης οι ποίοι περνούν χρόνο στην πλατεία. Μπορούμε εύκολα ακόμη να φανταστούμε τις σκέψεις όσων επισκέπτονται την πόλη μας για λίγες ημέρες.



Μεγάλο επίσης είναι το πρόβλημα με τις σπασμένες πλάκες και λακκούβες σε όλη την πλατεία, που μετατρέπουν την βόλτα σε επικίνδυνη κατάσταση και παρουσιάζουν άσχημη εικόνα σε όλους. 



Και το ζήτημα είναι πως η πλατεία βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση συνεχώς. Το πρόβλημα με την ύπαρξη πτηνών στην πόλη μας είναι γνωστό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στις υπηρεσίες καθαριότητας θα έπρεπε να υπάρχει συνεργείο που θα καθαρίζει συχνά τις περιοχές όπου παρουσιάζονται έντονα αυτά τα προβλήματα, όπως είναι η Πλατεία Ταχυδρομείου (σήμα κατατεθέν της πόλης μας), αλλά και άλλες.



Θεωρούσαμε ότι το ζήτημα της καθαριότητας ήταν πρόβλημα των προηγούμενων δεκαετιών που είχε λυθεί και πλέον θα μπορούσαμε να προσβλέπουμε σε κάτι παραπάνω από ένα σύγχρονο δήμο του 2020. Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι συνεπής ούτε στα αυτονόητα.

[ads-post]

Την καλούμε λοιπόν, να αντιληφθεί άμεσα τα προβλήματα καθημερινότητας τα οποία βρίσκονται σε έξαρση λόγω της αδράνειας της και να τα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και όχι με προχειρότητα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια