ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Σφαγή στον Δήμο Τεμπών για τα φωτοβολταϊκά των Γάλλων

Σφαγή στον Δήμο Τεμπών για τα φωτοβολταϊκά των Γάλλων


Με δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, εξίσου ηλεκτρισμένη με την προηγούμενη, εγκρίθηκαν τελικά δύο ξένες επενδύσεις μεγάλων φωτοβολταϊκών σταθμών σε ισάριθμες περιοχές του Δήμου και αφού προσκομίστηκε νέα βελτιωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Πρόκειται για δύο μονάδες, 9 MW η κάθε μία, της Heliothema Energy S.A., μέλους της EDF EN Hellas, Ελληνικού βραχίονα του γαλλικού κολοσσού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, EDF Energies Nouvelles.

Τα δύο πάρκα, που είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα, πρόκειται να δημιουργηθούν στη θέση «Κορυφή» του Δήμου Τεμπών, κοντά στο Χειμάδι, και στη θέση 'Κραταιά" στον οικισμό Νέσσων.

Η επένδυση των Γάλλων υπερψηφίστηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας του δημάρχου Γιώργου Μανώλη, αφού νωρίτερα αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο η παράταξη του πρώην δημάρχου Κώστα Κολλάτου όσο και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ.

[ads-post]

Μάλιστα η παράταξη Κολλάτου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη νέα απόφαση ως πραξικοπηματική καθώς όπως αναφέρει ανατρέπει την προηγούμενη η οποία είχε απορρίψει τα δύο έργα ως βλαπτικά για το περιβάλλον με ψήφους 11 υπέρ και 13 κατά.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα δύο πάρκα θα αποτελούνται από 28.125 φωτοβολταϊκά πλαίσια έκαστο, της εταιρίας Canadian Solar, τύπου CS6U - 320P και ονομαστικής ισχύος 320W το καθένα. 

Η Γαλλική εταιρεία έχει εξασφαλίσει στη χώρα μας 11 άδειες, συνολικής ισχύος 159MW για 11 σταθμούς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Bοιωτίας και της Kοζάνης.






Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr (Λευτέρης Ευαγγέλου)
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια