ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για συνέδριο ΓΣΕΕ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για συνέδριο ΓΣΕΕ


Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι συνέδριο «παρωδία» με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού. 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς στο νομό Λάρισας και σε όλη τη χώρα, που ξεπέρασαν τις δυσκολίες, την εργοδοτική τρομοκρατία και την μαύρη προπαγάνδα της Κυβέρνησης, την απεργοσπαστική στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος. Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις τόσο στην Λάρισα αλλά και σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. 

Ο νόμος Κατρούγκαλου που τώρα έχει και τη σφραγίδα του Βρούτση θα ανατραπεί ! 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταδικάζει την εμπλοκή της κυβέρνησης, των εισαγγελέων των ΜΑΤ και της αστυνομίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, αφού απέτυχε για μια ακόμα φορά να περάσει στο γύψο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, προετοιμάζει συνέδριο-παρωδία στις 25 Φλεβάρη, με μια διαδικασία-πρόκληση. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να καλέσουν όλα τα αφεντικά τους, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αστυνομία και τα ΜΑΤ για να κάνουν “συνέδριο” λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο "ΑΠΟΛΛΩΝ" στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο, όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό, με την "προστασία" της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού της. 

[ads-post]

Τους καταλαβαίνουμε, γνωρίζουν καλά ότι αν γίνει πραγματικό συνέδριο θα ξεμπροστιαστούν, θα αποκαλυφθούν οι νοθείες τους, θα μάθουν οι εργάτες για τους εργοδότες που τους βαφτίζουν εργαζόμενους, για τα σωματεία σφραγίδες που στήνονται σε μια νύχτα για να εκλέξουν εκατοντάδες αντιπροσώπους φαντάσματα, μέσω των οποίων διαμορφώνουν τους συσχετισμούς και τις πλειοψηφίες στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Αλλά η εργατική τάξη της χώρας μας τους ξέρει καλά, τους έχει πάρει χαμπάρι, γιατί τους έχει γευτεί στο πετσί της χρόνια τώρα. Είναι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια πάνε χέρι - χέρι με τις κυβερνήσεις, την ευρωπαϊκή ένωση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων βάζοντας την υπογραφή τους για να πετσοκοπούνε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, όπως η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, της σταθερής δουλειάς και του 8ωρου. 

Η κυβέρνηση έχει ιστορική ευθύνη για την εμπλοκή της στα εσωτερικά των συνδικάτων! Με την ενδεχόμενη παρουσία του πρωθυπουργού στο Συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ επιχειρείται ωμά να νομιμοποιηθεί η συνδικαλιστική μαφία και οι νοθείες της. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στήριξης της κυβέρνησης στην ξεπεσμένη «ηγεσία» της ΓΣΕΕ. Με στόχο να βρει συμμάχους για να στηριχθεί η αντιλαϊκή της πολιτική. Μαζί με τους νόθους αντιπροσώπους λοιπόν, να ψηφίσει και ο πρωθυπουργός για τους εκλεκτούς του! Ας τους χαίρονται! Οι εργαζόμενοι τους έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη. 

Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες και μόνο οι εργάτες!!! 

Η μάχη που δίνουν τα ταξικά συνδικάτα είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες και το μέλλον της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε χωρίς σταματημό μέχρι να απαλλαγεί το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.



















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια