Κορωνοϊός: Στα 117 τα κρούσματα στην Ελλαδα - Κλείνουν θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης

coronavirus-nosokomeio

18 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Κλείνουν θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης - Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού- Προβληματισμός στους επιστήμονες για τα «ορφανά» κρούσματα

Στα 117 ανέρχονται τα  κρούσματα του κορωνοϊού  στην Ελλάδα- τα 18 από αυτά επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Από αυτά όμως, τα 10  χαρακτηρίζονται ως «ορφανά», δεν είναι  γνωστό δηλαδή πώς μολύνθηκαν. Τα 82 είναι «εισαγόμενα», τα 25 αποτελούν των πρώτων και τα υπόλοιπα άγνωστης προέλευσης. Υπάρχουν ακόμη 15 υπό διερεύνηση.  Από τους 117 που μιλύνθηκαν από τον κορωνοϊό, 34 νοσηλεύονται, 3 σε ΜΕΘ και πήραν εξιτήριο η 38χρονη που είχε διαγνωσθεί πρώτη με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα μαζί με το παιδί της. 

[ads-post] 

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα είναι τα 10 «ορφανά» κρούσματα, αυτά δηλαδή που δεν είναι γνωστή η πηγή της μόλυνσής τους. Ηδη, ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς που περιλαμβάνουν κλείσιμο θεάτρων, κινηματογράφων, παιδοτόπων, κέντρων διασκέδασης,  γυμναστηρίων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πηγη: www.protothema.gr