ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Στους 26 οι νεκροί στη χώρα μας - 71 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 26 οι νεκροί στη χώρα μας - 71 νέα κρούσματα

Στα 892 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καταγράφηκαν 71 νέα. Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους 26. 


Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.  


Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη που οι επιστήμονες ανησυχούν, τόνισε, λέγοντας πως εάν αρθούν τα μέτρα θα έχουμε μεγάλη αύξηση και στην Ελλάδα. 


Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες ανέβηκε 10 φορές και έφτασε από 3,3% σε 31,6% ανά 100.000 άτομα. 

[ads-post] 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Εχίνος

Η κοινότητα του Εχίνου στη Θράκη τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνας από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.


«Από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύσσεται σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη. Επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης», ανακοίνωσε κ. Χαρδαλιάς και όπως είπε η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παρατασή της.


Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.





Πηγη: www.cnn.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια