ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Την 5η ΥΠΕ επισκέφτηκε η δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης"

Τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ .Φώτη Σερέτη επισκέφτηκε η δημοτική παράταξη "Ορμή Ανανέωσης", αποτελούμενη από τους Νίκο Γαμβρούλα, Θάνο Γκουρομπίνο και Γιώργο Νταφόπουλο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της παράταξης για θέματα στον τομέα της Υγείας της περιοχής, για την ετοιμότητα των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων απέναντι στον νέο κορονοϊό, αλλά και το ζήτημα των ΣΔΙΤ.


Μετά το πέρας της συζήτησης ο επικεφαλής της Ορμής Ανανέωσης Νίκος Γαμβρούλας ανέφερε: "Ο κ. Σερέτης μας διαβεβαίωσε πως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι κατάλληλα προετοιμασμένο και εξοπλισμένο, σε περίπτωση που χρειαστεί να υποδεχτεί κρούσματα του νέου κορονοϊού Covid 19 και πως υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι μια δύσκολη περίοδος και το σύστημα Υγείας θα πρέπει να επιδείξει αποτελεσματικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά. Όλοι μας αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες έχουμε την ατομική μας ευθύνη να υπακούσουμε την επιστημονική κοινότητα και να κάνουμε πράξη τα προληπτικά μέτρα που προτείνονται.

[ads-post] 

Σε επίπεδο ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις τόσο Ιατρών όσο και λοιπού προσωπικού όπως νοσηλευτές κτλ, με σκοπό την κάλυψη των υπαρχόντων κενών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων. Είναι κάτι που η παράταξη μας θεωρεί απαραίτητο καθώς γνωρίζει καλά πως αυτήν την στιγμή υπάρχουν ελλείψεις οι οποίες οδηγούν σε ορισμένες δυσλειτουργίες τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα.


Όσον αφορά τις ΣΔΙΤ, η παράταξη μας τόνισε πως οι όποιες συζητήσεις θα πρέπει να έχουν ως αφετηρία την ανάγκη πλήρους προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ανάγκη οι πολίτες να απολαμβάνουν πραγματικά δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.Το σύστημα Υγείας θα πρέπει να αναβαθμιστεί, χωρίς όμως να χάσει τον ρόλο του και χωρίς να χάσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του." 


Ο κ.Σερέτης ευχαρίστησε τα στελέχη της δημοτικής παράταξης για την επίσκεψη και τόνισε πως είναι απαραίτητη η επικοινωνία και ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για θέματα Υγείας.










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια