ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέκταση της ενίσχυσης των 800 ευρώ σε όσους πλήττονται - Κανονικά το δώρο Πάσχα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. Τόνισε ότι αν δεν τηρήσουν οι πολίτες την καραντίνα, θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.


Επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε νέο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.


Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση προχωρά, σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού και "ρίχνει" άλλα 3 δισ. ευρώ στον "πόλεμο" με τον κορονοϊό.  Σημείωσε ότι θα διατεθούν άλλα 3 δισ. από το ΕΣΠΑ και όλα αυτά θα προεστθούν στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. (Συνολικά 10 δισ. ευρώ).


Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:


*Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

[ads-post] 

*Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την πρώτη Μαρτίου.


*Το δώρο του Πασχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργαζόμενους, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί, ενώ έκτακτο δώρο Πασχα θα παρουν οι εργαζόμενοι στους τομείς της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας".


Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός ζήτησε υπευθυνότητα από τον ελληνικό λαό και τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα αναγκαστεί να πάρει αυστηρότερα, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια Υγεία.


"Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα τα μέτρα, αλλά δεν ξέρουμε πόσο αποτελεσματικά θα είναι. Να μην γκρεμισουμε όλα όσα χτίσαμε. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Και όμως εδώ διακρίνω έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα το ανεχθώ. Θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο θα ενισχύσουμε.


Κάνω έκκληση στους πολίτες να ακουν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις. Το οπλοστάσιο των μέτρων έχει σχεδόν εξαντληθεί. Αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουμε μια ευκαιρία να δείξουμε την υπευθυνότητά μας. Από όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας, εξαρτάται αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο αυστηρά μέτρα. Συμπολίτες μου οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και για την οικονομία, αλλά έχουμε περισσότερα μέσα. Κανείς δεν θα μείνει μόνος. Η υγεία των Ελλήνων είναι η πρώτη μου έννοια. Η κυβέρνηση θα κρατήσει ζωντανό τον σπόρο της ανάπτυξης. Μένουμε σπίτι, μένουμε αποφασισμένοι μενουμε υγιείς".





Πηγη: www.news247.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια