Επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης σε θαλάσσια περιοχή της Σκοπελου


Μία μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξουδετέρωση νάρκης του Β' Παγκοσμίου πολέμου που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι Λουτρακίου της Γλώσσας Σκοπέλου,. 


Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικής επικοινωνίας του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση και έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση του πυρομαχικού υλικού όπου και αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε η εξουδετέρωση της νάρκης.


Για την ασφαλή έκβαση της επιχείρησης και την αποσόβηση οποιουδήποτε κινδύνου, θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 1.000 μέτρων, τόσο από τη θέση εντοπισμού της νάρκης, όσο και κατά την πορεία ρυμούλκησης ως προς την προτεινόμενη από το Πολεμικό Ναυτικό θέση εξουδετέρωσής της.

[ads-post] 

Ειδικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Φοίβο Θεοδώρου, έχει μεταβεί στο νησί της Σκοπέλου, προκειμένου να διασφαλίσει τον συντονισμό των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ασφαλή απομάκρυνση της νάρκης και την εξουδετέρωσή της, καθώς και την προστασία των πολιτών σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο δράσης.


Στην επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης εκτός του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν ειδικά κλιμάκια, του Δήμου Σκοπέλου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ και του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Πηγη: www.enikos.gr