ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Ο κορονοϊός κλείνει και τα Δικαστήρια - Μέσα στην ημέρα η απόφαση


Πιθανότατα, εντός της ημέρας, αναμένεται η έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, λόγω του κορονοϊού.


Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αφορά την εκδίκαση των υποθέσεων, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων (αυτόφωρα, κ.λπ.), ενώ θα λειτουργούν κανονικά οι γραμματείες των δικαστηρίων.


Σε εκτέλεση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τεύχος Α΄, φ. 44, της 11.3.2020) αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η έκδοση κοινής απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης για την πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των βαθμών, εκτός από:


1) Τα αυτόφωρα που θα λειτουργήσουν κανονικά,


2) Των υποθέσεων εκείνων που οι κατηγορούμενοι συμπληρώνουν το 18μήνο, με συνέπεια να αποφυλακιστούν και


3) Των υποθέσεων εκείνων που επέρχεται παραγραφή των αδικημάτων.

[ads-post] 

Τέλος, το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων δεν θα καταλαμβάνει τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις γραμματείες των δικαστηρίων, που θα λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: newsit.gr
« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Viral by #MyWonderWall