ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τις μετακινήσεις


Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών έδωσε πριν από λίγο στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 


Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι «το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές, κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού», κατέστησε σαφές ότι «εργαζόμενος που δεν οδηγεί και εξυπηρετείται από συγγενή α’ βαθμού, ο εργοδότης θα πιστοποιεί τις ώρες μετακινήσεις» Για τους δημοσιογράφους, «απαιτείται η σχετική κάρτα, βεβαίωση εργοδότη και το ρεπορτάζ που καλύπτει», ενώ για τους «οδηγούς φορτηγών απαιτείται δελτίο εργοδότη, δελτίο αποστολής». Για «mini bus πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων», ενώ οι «διανομείς χρειάζονται ημερήσιο δελτίο αποστολής και βεβαίωση εργοδότη».

[ads-post] 

Στα ταξί, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «επιβαίνει ένας πελάτης, αλλά σε περίπτωση ασθενή, με σχετικό έγγραφο, μπορεί να επιβαίνει ακόμα ένα άτομο», ενώ για «τα ΙΧ υπάρχει εξαίρεση στην περίπτωση ανηλίκων, επιτρέπεται ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα». «Δύο επιβάτες ανά όχημα επιτρέπεται μετάβαση σε τελετή, εκτός αν υπάρχει συγγενής α’ βαθμού και επιτρέπονται τρεις», ενώ «οδηγοί ΜΜΜ χρειάζονται βεβαίωση εργοδότη». Κατέστησε σαφές ότι «οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους», ενώ οι «αγρότες, κτηνοτρόφοι και όλοι αυτοαπασχολούμενοι να φέρουν βεβαίωση τύπου Α με όλα τα στοιχεία». Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «αναγκαία κρίθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Υγείας η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές γιατρούς νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας».





Πηγη: www.enikos.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια