ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Είναι πλέον οριστικό - Πάσχα φέτος στο σπίτι

Κορωνοϊός: Πάσχα στο σπίτι φέτος

Πάσχα στα σπίτια τους θα κάνουν φέτος όλοι οι πολίτες, αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από τις πόλεις προς τα χωριά καθώς η καραντίνα αναμένεται να ισχύσει και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι επίσημες ανακοινώσεις προβλέπεται ότι θα γίνουν τις ερχόμενες ημέρες.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω του νέου κορωνοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε το ερώτημα: «Υπάρχει θέμα εκδρομέων; Υπάρχει ζήτημα εκδρομέων; Η χώρα είναι σε περιορισμό μετακινήσεων. Σε κάθε περίπτωση κάθε μέτρο είναι πάνω στο τραπέζι και καλούμε τον κόσμο να παραμένει στο σπίτι του».


«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους» είπε χαρακτηριστικά.


«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.


Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος


«Δεν θα υπάρξει φέτος η λεγόμενη έξοδος για το Πάσχα»: αυτό ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ και ο Άδωνις Γεωργιάδης.


«Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.


Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως θα γίνονται ακόμη πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση προς την επαρχία.


Την ίδια ώρα, εξήγησε πως ενώ η χώρα πάει καλά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί ο ιός στην επαρχία από την Αθήνα, όπου και συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα.


Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή ένα μήνα.


[ads-post] 


Θεοδωρικάκος: Αν φύγουμε επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας


Και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για οποιοδήποτε μέτρο κριθεί αναγκαίο τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η καραντίνα στην οποία έχει τεθεί η χώρα θα ισχύει και το Πάσχα.


«Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία δίνει μάχη ενάντια στον κορωναϊό. Στην Ελλάδα πάρθηκαν εγκαίρως τα μέτρα. Ο πρωθυπουργός μαζί με το επιτελείο των ειδικών επιστημόνων παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση. Αν χρειαστεί παρθεί και άλλο μέτρο, θα παρθεί. Έχουμε κερδίσει ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος. Είδαν ότι η κυβέρνηση αντέδρασε έγκαιρα και έβαλε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή. Η συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ υπεύθυνη» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA.


«Με υπομονή, με καρτερικότητα, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Ασφαλώς και μπορούμε να πάμε και μέχρι τον Μάιο με μέτρα. Αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί. Πού να πάμε το Πάσχα; Θα συνεχίζεται η καραντίνα. Αν φύγουμε από την πόλη να πάμε σε χωριά θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας, θα μεταφέρουμε τον ιό. Θα κάνουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα στα σπίτια μας» τόνισε ο ίδιος.


«Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Εκείνοι μας έχουν προϊδεάσει ότι ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας, με αύξηση κρουσμάτων και θανάτων» πρόσθεσε.


Τσιόδρας: Βραδύτερος ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας


Την ανάγκη να συνεχίσουμε ενωμένοι, παραμένοντας σπίτια μας προκειμένου να ελέγξουμε την πανδημία, τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.


Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα είναι απαραίτητη για τον όσο δυνατό μετριασμό στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, είπε. Παρατήρησε πως «στη χώρα μας υπάρχει βραδύτερος ρυθμός αύξησης της πανδημίας σε σχέση με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».


Αναφερόμενος στις προσπάθειες ελέγχου της πανδημίας στην Ελλάδα, μίλησε για την περίπτωση ενός ανθρώπου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και διέμενε σε δομή αστέγων που φιλοξενεί 130 άτομα.


«Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε άμεσα στη δομή και εξέτασε όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό και δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης και την ιχνηλάτηση στενών επαφών» είπε και προσέθεσε ότι ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Παράλληλα σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η διάγνωση ατόμων που διαμένουν σε κέντρα αποκατάστασης, δομές αστέγων, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και μονάδες νοσηλείας χρόνιων πασχόντων, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανά κρούσματα και να σταματά ή διασπορά της νόσου.




Πηγη: www.cnn.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια