ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΕΚΝΛ: Να σταματήσει τώρα η αισχροκέρδεια

Εδώ και τώρα χρειάζεται να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας!

Να σταματήσει η αισχροκέρδεια!


Μπροστά στην ανάγκη να προστατευτεί ο λαός απέναντι στον νέο κορωνοϊό η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να μετατοπίσει αλλού τις ευθύνες, αφήνοντας διάτρητο το δημόσιο σύστημα υγείας και εκτεθειμένους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που σε αυτές τις συνθήκες δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, έχοντας να κονταροχτυπηθούν με τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε μέτρα ατομικής προστασίας.


Κανείς δεν υποτιμά την ανάγκη της ατομικής υγιεινής και προστασίας που αναφέρεται συνεχώς. Είναι ανάγκη, χρειάζεται να τηρούνται απ’ όλους! Τα ατομικά μέτρα είναι φτερό στον άνεμο αν δεν υπάρχει από πίσω ένα σύστημα υγείας που θα μπορεί να τα στηρίξει, συλλογικά να προστατεύει την εργατική-λαϊκή οικογένεια, το κοινωνικό σύνολο.


Η μάχη δε θα κριθεί από την ατομική ευθύνη και την απομόνωση που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού αλλά από την κάλυψη των χρόνιων και τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας που ακόμα και τώρα εν μέσω την πανδημίας παραμένει γυμνό, διάτρητο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις οξυμένες ανάγκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες μέρες.


Εδώ και τώρα χρειάζεται να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας με πραγματική κάλυψη των αναγκών σε  γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να αυξηθούν και να ανοίξουν τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

[ads-post] 

Σε αυτές ειδικά τις συνθήκες χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.


Να σταματήσει τώρα η αισχροκέρδεια! “Ατομικά μέτρα προστασίας” δε σημαίνει να ψάχνει ο καθένας μόνος του να βρει μάσκες προστασίας και αντισηπτικά ενώ αυτήν την ανάγκη θα έπρεπε να την καλύπτει το κράτος οργανωμένα και δωρεάν. Ένα προϊόν που κοστίζει μόλις κάποια λεπτά του ευρώ, γίνεται αντικείμενο άθλιας αισχροκέρδειας μπροστά στις ανάγκες εκτεταμένης προστασίας. Ακόμα και στο τεστ για τον κορωνοϊό υπάρχει τεράστια αισχροκέρδεια, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως κρατικός έλεγχος. Μάλιστα με αφορμή την αισχροκέρδεια που υπάρχει στις μάσκες, στελέχη της κυβέρνησης με πρώτο βιολί τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεδιάντροπα αναφέρουν πως “οι τιμές στον καπιταλισμό καθορίζονται με βάση την προσφορά και την ζήτηση” αποδεικνύοντας στην πράξη πως τα μέτρα προστασίας του λαού εξαρτώνται από το κέρδος των επιχειρήσεων. 


Η συνολική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση! 


Είναι επείγουσα ανάγκη, να πάρει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας, θωρακίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια