ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τον ήρωα Μανώλη Γλέζο: "Ο πατριωτισμός επιβραβεύει"

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημειώνει:

«Αιώνια ευγνωμοσύνη και τιμή στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή. Τον πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης όπως τον αποκαλούσε ο Ντε Γκωλ , για την ηρωική του πράξη να κατεβάσει τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη. Οραματιστής, ατρόμητος, πιστός στις ιδέες του, παρών μέχρι το τέλος. Ζώσα ιστορία της Ελλάδας. 

Με τα δικά του λόγια: 

«Εκτιμώ την παρρησία και θεωρώ μέγιστη αρετή τη θυσία για έναν σκοπό. Απεχθάνομαι την κολακεία και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο δυστυχής άνθρωπος από τον απογοητευμένο... Νιώθω την υποχρέωση να εκπληρώσω τις παρακαταθήκες που μου άφησαν οι σύντροφοι τους οποίους έχασα σε διαδηλώσεις, μάχες κι εκτελεστικά αποσπάσματα. 

[ads-post] 

Μου έλεγαν: 

"Αν εσύ ζήσεις, μη με ξεχάσεις. Όταν συναντάς ανθρώπους, θα τους καλημερίζεις και για μένα. Κι όταν χορεύεις, όταν γλεντάς, όταν πίνεις κρασί, θα χορεύεις, θα γλεντάς και θα πίνεις και για μένα. Κι όταν θ" ακούς στο ακρογιάλι τον φλοίσβο των κυμάτων, όταν θα ακούς στο δάσος το θρόισμα του ανέμου ανάμεσα στις φυλλωσιές, θα τα ακούς και για μένα". Από όλους εκείνους αντλώ τη δύναμή μου».








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια