ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Αννα Βαγενά: «Να μην επιχειρηθούν αντιλαϊκά μέτρα στην οικονομία με πρόσχημα τον κορωνοϊό»

Σε ανακοίνωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Άννας Βαγενά, επισημαίνονται τα ακολουθα:


«Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της  ΕΛΣΤΑΤ,  την ανάπτυξη στο 2.8% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 και την έριξε στο 1% το τρίτο τρίμηνο του 2019.


Η ΝΔ προσπάθησε να αποδώσει αυτή την πτώση στην ύπαρξη της επιδημίας του κορονοϊού. Όμως, το επιχείρημά της δεν έχει καμία βάση, γιατί η ιστορία με την επιδημία του κορονοϊού ξεκίνησε στις αρχές του 2020. Με πιο απλά λόγια, το 2019 δεν είχαμε επιδημία.


Πρέπει, ακόμα, να υπενθυμίσουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη για ανάπτυξη 4%, που όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν, αλλά η οικονομική του πολιτική απέτυχε παταγωδώς και οδήγησε σε ύφεση.

[ads-post] 

Τώρα, βεβαίως, με τα πραγματικά προβλήματα που θα επιφέρει η επιδημία του κορoνοϊού στην οικονομία (πλήγμα στον τουρισμό, στην εστίαση, στο θέαμα κλπ) φοβάμαι πολύ ότι η παρούσα κυβέρνηση, με πρόσχημα αυτή την κρίση, θα επιβάλει καινούργια αντιλαϊκά μέτρα.


Ας μην πληρώσουν την ύφεση και την καινούργια κρίση τα συνήθη θύματα, συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και οικονομικά ασθενέστεροι. Η κυβέρνηση πρέπει από τώρα να πάρει μέτρα για τη στήριξής τους».










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια