ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Εγκληματική ανευθυνότητα Ιερώνυμου Λαρίσης: "Αφήστε τους πιστούς να έρθουν στους Ναούς"

Εγκληματική ανευθυνότητα Ιερώνυμου Λαρίσης: "Αφήστε τους πιστούς να έρθουν στους Ναούς"


Εδώ ο κόσμος καίγεται και η εκκλησία το βιολί της...
Επικίνδυνες πιέσεις του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου για τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού


Ανήμερα της Εθνικής Επετείου και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης, o κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια της Λειτουργίας αναφέρθηκε αναλυτικά στην σπουδαιότητα της ημέρας, ενώ δεν παρέλειψε με περίσσια ανευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο να υποβάλει "θερμή παράκληση" στην Κρατική Εξουσία να μην παρακωλύεται άλλο η Θεία Λατρεία.



Αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης αναφέρεται:

«Σήμερον Της Σωτηρίας Ημών Το Κεφάλαιον… Ζήτω Οι Έλληνες Ήρωες Του 1821…»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου λειτούργησε, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς που παρηκολούθησαν την Θεία Λειτουργία από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους αλλά και σε όσους συντονίστηκαν μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς μας Μητροπόλεως λόγω των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την Ελληνική Πολιτεία, τόνισε ότι η Παναγία μας πήρε την απόφαση θανάτου για να υπηρετήσει το σχέδιο της Θείας Οικονομίας και οι Έλληνες πήραν την απόφαση θανάτου για να υπηρετήσουν την υπόθεση της Ελευθερίας, εμπνεόμενοι από την Αγία Μορφή Της, ενώ υπέβαλλε θερμή παράκληση στην Κρατική Εξουσία να μην παρακωλύεται άλλο η Θεία Λατρεία.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους αθάνατους Ήρωες μας και ο Σεβασμιώτατος έψαλλε με παλμό τον Εθνικό μας Ύμνο, ευχηθείς η Πατρίδα μας να είναι πάντα ελεύθερη».

[ads-post]

Την ώρα που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του έγκυρου Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που ξεπερνά το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, την ώρα που σε Ιταλία και Ισπανία έχουμε εκατόμβες νεκρών με πάνω από 600 νεκρούς ΚΑΘΕ ημέρα και ακολουθούν και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, στη Λάρισα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Θεσσαλία, ο κ. Ιερώνυμος θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει τον διάλογο για την επαναλειτουργία των ιερών ναών!

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος και ο κ. Ιερώνυμος;

Όταν στην χώρα έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για να μην αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς το δικό μας σύστημα υγείας δεν αντέχει μία τέτοια "υγειονομική βόμβα" και όλες οι προβλέψεις των ειδικών μιλούν για ενδεχόμενη τραγωδία, όταν από τις απαγορεύσεις έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις και δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα με αποτέλεσμα μετά την πανδημία κορωνοϊού να έπεται και η οικονομική πανδημία, αντί ο κ. Ιερώνυμος και η Ελλαδική Εκκλησία να κοιτάξει να βοηθήσει την κατάσταση είτε οικονομικά σε όσους πλήττονται είτε με δωρεές εξοπλισμού στα νοσοκομεία μας που υστερούν, αυτό που ενδιαφέρει είναι να ανοίξουν τους ναούς συντελώντας σε τραγωδία. 



Αν και στο σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης, ανήμερα της 25ης Μαρτίου και με αφορμή το κήρυγμα του Λαρίσης και Τυρνάβου, να προσπαθεί να λειαίνει τις εντυπώσεις σημειώνοντας πως ο κ. Ιερώνυμος «υπέβαλλε θερμή παράκληση στην Κρατική Εξουσία να μην παρακωλύεται άλλο η Θεία Λατρεία», ωστόσο το οπτικοακουστικό υλικό και οι πιέσεις που ασκούνται μέσω του μηνύματός του μόνο σε παράκληση δεν παραπέμπουν, λέγοντας πως «Μπορεί προς καιρόν να ανεχόμαστε αυτό που συμβαίνει…, δεν μπορούμε όμως να απεμπολήσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και αυτό πρέπει να το σκεφτούν καλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις» κινητοποιώντας εμμέσως το ποίμνιό του να πιέσουν την κυβέρνηση, ενώ τελικά πόση «παράκληση στην Κρατική Εξουσία» μπορεί να εμπεριέχει ο λόγος του όταν συνοδεύεται από το «δεν ανεχόμαστε».

Τι σημαίνει κύριοι «δεν ανεχόμαστε»
Ποιοι είστε εσείς που δεν ανεχόσαστε;
Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ κύριοι τι δεν καταλαβαίνετε...
Και καλά και σε αυτόν τον πόλεμο η εκκλησία να μην παρέχει για άλλη μία φορά ΚΑΜΙΑ βοήθεια στο κράτος, αλλά όχι και να μας κουνάτε και το δάχτυλο...


Κύριοι της εκκλησίας δεν είστε απλά ανεύθυνοι αλλά παρακινείτε το ποίμνιό σας σε εγκληματικές ενέργειες... εκτός και εάν τελικά νομίζετε πως είστε πάνω από τον νόμο και το δημόσιο συμφέρον...





Γράφει για την larisacitynews.GR
Παπαδόπουλος Νίκος

























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια