ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Έκτακτα μέτρα και οδηγίες από το Επιμελητήριο Λάρισας για τον κορωνοϊό

Έκτακτα μέτρα και οδηγίες από το Επιμελητήριο Λάρισας για τον κορωνοϊό


Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, βασική μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα είναι σημαντικά αλλά απατούνται και άλλα που θα βοηθήσουν στην σημαντική επιβράδυνση του φαινομένου. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σημαντική την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πλην αυτών που τροφοδοτούν το κοινό με είδη πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία) . Είναι μία συλλογική και ταυτόχρονα ατομική μάχη της καθεμίας και του καθένα μας, που πρέπει να κερδηθεί και είμαστε σίγουροι πως θα κερδηθεί. 

Ταυτόχρονα, καλούμε την κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις στους εταίρους προκειμένου να μειώσει τους υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και να κατευθυνθούν οι αντίστοιχοι πόροι στην στήριξη την πραγματικής οικονομίας, μέσω έκτακτων ενισχύσεων οι οποίες πρέπει να σχεδιαστούν άμεσα και να βοηθήσουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις που πλήττονται από αυτή την πρωτοφανή οικονομική ασφυξία. Επίσης, να προβεί σε πάγωμα όλων των οφειλών μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση (Οφειλές προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τραπεζικά δάνεια, οφειλές προς ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς, καθώς επίσης και την πληρωμή επιταγών), και άμεση αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες όπως ανακοινώθηκε ήδη. 

Επίσης ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας, ανακοινώνουμε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την πρόληψη της δημόσιας Υγείας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Κοινωνία και προσπαθώντας να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των μελών μας από Τρίτη 17/3/2020 οι συναλλαγές με τις Υπηρεσίες του Μητρώου/ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου μας θα πραγματοποιούνται 

ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ 

ΟΔΗΓΙΕΣ στο επισυναπτόμενο έντυπο και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας www.larisa-chamber.gr 

Σκεφτόμαστε πρωτίστως τους συμπολίτες μας και την άμεση καταπολέμηση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που περνάει η πατρίδα μας. Όμως η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει νικητές, πρωτίστως σε ότι αφορά την υγεία μας, χωρίς να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. 

[ads-post]

COVID-19 προτεραιότητα η Υγεία όλων μας 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΟΔΗΓΙΕΣ 


Στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την πρόληψη της δημόσιας Υγείας λόγω του Κορωνοϊού στη χώρα μας και προσπαθώντας να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των μελών μας από Τρίτη 17/3/2020 οι Υπηρεσίες του Μητρώου/ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου μας θα λειτουργούν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω e-mail και στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό μέσω καθορισμένου συγκεκριμένου τηλεφωνικού ραντεβού. 

Ειδικότερα 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ e-mail : mitroo@larcci.gr 

Επισυναπτόμενα δικαιολογητικά 

Α) ΕΓΓΡΑΦΗ : έναρξη αρμόδιας ΔΟΥ και φωτοτυπία ταυτότητας καθώς και στοιχεία επικοινωνίας 
Β) ΔΙΑΚΟΠΗ : Διακοπή αρμόδιας ΔΟΥ 
Γ) ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ (εγγραφές /ανανεώσεις διαμεσολαβούντων) 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο θέμα να αναγράφεται το είδος της πράξης 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 

Στο θέμα να αναγράφεται το είδος του πιστοποιητικού 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΕΜΗ (μόνο όσες αιτήσεις δεν είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΓΕΜΗ)  e-mail : gemi@larcci.gr 

4) H σύσταση εταιρειών θα πραγματοποιείται μέσω της e-yms 
5) Θεωρήσεις εξαγωγικών εντύπων 

Μόνο κατόπιν ραντεβού και αφού έχουν λάβει το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου μεσω του e-mail: admin@larcci.gr

τηλ. Επικοινωνίας: 2410255388 εσωτ 121 (μετά τις 9.00 πμ) 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλα τα e-mail να αναφέρονται στοιχεία επικοινωνίας και το θέμα της πράξης. (πχ. Εγγραφή επιχείρησης…κτλ) 


Παρακαλούμε για οποιοδήποτε ερώτημα απευθυνθείτε στα ως άνω e-mail και αρμόδιος υπάλληλος θα σας απαντήσει ΑΜΕΣΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ.








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια