ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον ΑΣ «Φαρσάλων Γη» και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Φαρσάλων

Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον ΑΣ «Φαρσάλων Γη» και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Φαρσάλων


Επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκης, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη απέστειλαν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Φαρσάλων Γη» και ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Φαρσάλων:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

όπως σας είναι γνωστό, σχετικά με την πανδημία που πλήττει τη χώρα ο υπουργός κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «η αλληλέγγυα συν-ευθύνη απέναντι στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος για την κοινωνική συνοχή που θα πρέπει να υπάρχει και να ενισχυθεί τις επόμενες ώρες … το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση, απέναντι σε όλους, για τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος αντιμετώπισης των εξαιρετικά δύσκολων και έκτακτων αυτών συνθηκών».

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει δέσμη μέτρων για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους και όσες εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους, αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Ωστόσο, παρόλο που η πανδημία έχει ήδη επηρεάσει άμεσα την κατανάλωση προϊόντων ζωϊκής προέλευσης, κυρίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, αλλά και λόγω αλλαγής των διατροφικών προτεραιοτήτων των νοικοκυριών, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τους έλληνες κτηνοτρόφους και τις οικογένειές τους (ιδίως, οι αιγοπροβατοτρόφοι αναμένεται με απόλυτη βεβαιότητα να απωλέσουν σημαντικά εισοδήματα λόγω χαμηλής ζήτησης αμνοεριφίων το προσεχές Πάσχα).

Οι κτηνοτρόφοι είμαστε οι μόνοι πολίτες που ακόμη και σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες δεν επιτρέπεται να «μείνουμε σπίτι». Το ωράριό μας δεν μπορεί να γίνει «ευέλικτο», η εργασία μας δεν μπορεί να γίνει «εξ αποστάσεως», και είναι αδιανόητο να λάβουμε «άδεια ειδικού σκοπού». Εργοδότες με την έννοια του νόμου δεν είμαστε, αφού ελάχιστοι έχουμε την πολυτέλεια να απασχολούμε μόνιμο προσωπικό. Ούτε εργαζόμενοι είμαστε, αφού ακόμη και όταν δε διατηρούμε ατομική εκμετάλλευση προσφέρουμε την εργασία μας για τη στήριξη της οικογενειακής εκμετάλλευσης. Είναι, επομένως, τουλάχιστον άδικο, να μας εξαιρείτε από τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος των 800 ευρώ, το οποίο θα χορηγηθεί σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους της χώρας, και την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Άλλωστε, ως προς τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος, έχουμε – εδώ και πολλά χρόνια – εξομοιωθεί πλήρως με τους ελεύθερους επαγγελματίες (υποχρέωση τήρησης βιβλίων, επιβολή ΦΠΑ, αύξηση φορολογικού συντελεστή και ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του αφορολόγητου πετρελαίου κ.ά.).

[ads-post]

Εν όψει των παραπάνω, ζητούμε :

α) να συμπεριληφθεί η επαγγελματική τάξη των κτηνοτρόφων στους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν την έκτακτη επιχορήγηση των 800 ευρώ,

β) να ανασταλούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις μέχρι 31.07.2020,

γ) να μειωθεί στο 6% ο φορολογικός συντελεστής των εκροών που σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματός μας,

δ) να ανασταλεί μέχρι 31.07.2020 η απαλλαγή από το Φ.Π.Α. που έχει χορηγηθεί στις μεταποιητικές επιχειρήσεις γάλακτος και κρέατος, δυνάμει της ΠΟΛ 1167/2015. Η ρύθμιση αυτή θα τονώσει τη ρευστότητα, ενώ θα ισοδυναμεί με αύξηση των διαθέσιμων κεφαλαίων για την πλειονότητα των κτηνοτρόφων που είναι «πιστωτικοί» ως προς το Φ.Π.Α.».







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια